Miről beszélnek a női séfek?

Perszehogy a fenntartható konyhákról! A Kitchen Porch vezetője, Jan Buhrman a női séfek Los Angeles-i találkozóján a fenntartható konyhákról tartott előadást. Olyan szókimondó futamok is voltak a macerásabb ügyeket érintő kérdésekben, hogy “akkor most trendik legyünk, vagy megoldást akarunk keresni egy problémára“. Buhrman szerint ugyanis a konyhánkban érvényesített fenntartható elvek óriási hatással vannak környezetünkre. Ezekkel a kis lépésekkel érhetjük el az igazán nagy változásokat. Nézzük, milyen tanácsokat ad Buhrman, amiket mi is könnyedén megvalósíthatunk otthonunkban!

Fehérjék máshonnan

Az emberiség húsfogyasztása elképesztő méreteket öltött és egyáltalán nem fenntartható. Kevesebb húst és tejterméket kell felszolgálnunk asztalainkon és több zöldséget. Ha a hús árából nekiállunk zöldségeket venni, meglátjuk, királyi lakomáink lesznek! Ne egyik napról a másikra válts zöld menüre, kezdd egyszerűen, kedvesen és beszélj sokat!

Talajtakaró növények – új étrendek?

Beszélhetünk diétáról, növényekről, a földről, a legfontosabb minden esetben ugyanaz, a változatosság. Enélkül semmi sem működik egészségesen. Árpa, hajdina, porcsin, borsó, lóhere, lucerna a legnépszerűbb talajtakaró növényeink. A levegőben található nitrogént átalakítják és a földbe továbbítják, amit a talajban található baktériumok a növények gyökerei számára fogyaszthatóvá tesznek.” Ahhoz, hogy ne csak a búza és a kukorica fogyjon nagy mennyiségben, hanem ezek, a természet számára elengedhetetlen növények, étkezési szokásainkon is változtatnunk kell.

A kenyéren rengeteg múlikvp_loulou_kenyer

Semmi sem melegít fel gyorsabban, mint egy meleg kenyér”- mondja Burhman. Lehet, hogy ha jó minőségű alapanyagokból dolgozol, a kenyered nem lesz egy olcsó mulatság, de egyszerűen más szintre helyezi az étkezést egy jó kenyér! Tedd esténként az asztalra, vágódeszkán, késsel, szép konyharuhával félig letakarva.

Komposztálj!

A hús és a tejtermékek előállítása kerülnek a legtöbb energiába, és felelősek az üvegházhatású gázok kibocsátásának jelentős részéért. A fel nem használt zöldség és gyümölcsmaradékból azonban komposztálhatsz! Mégcsak kert sem kötelező hozzá, és a hiedelmekkel ellentétben, ha a komposztot helyesen gondozzák, egyáltalán nem is büdös – nyugtatja meg a fenntartható konyha kezdő vagy haladó harcosait Burhman.

Forrás: https://www.starchefs.com/

Írjon véleményt