New lecsó

Hozzávalók 2 személyre:

3 db paprika, egy hagyományos (sárga) zöld, egy kápia, és egy méregzöld
1 fej fehér hagyma, 1 fej lila
10 dk kolbász
4 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 dl fehér bor
5 dk toka szalonna
1 lime
1 ek olivaolaj

bors

Elkészítés

A paprikákat nagyon vékony karikákra vágjuk, és forró sós vízben blansírozzuk, addig, hogy még ropogjanak, de ne legyenek nyersek. Azonnal jeges vízbe tesszük, hagyjuk kihűlni, majd sózzuk borsozzuk, és olívaolajjal és lime levével marináljuk. A paradicsomokat nyersen egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal leturmixoljuk, lehűtjük. A szalonnát apróra vágjuk, a kolbászt karikára, és a két fej hagymát is vékony karikákra szeleteljük. Egy serpenyőben a szalonnát és a kolbász lassú lángon pirítjuk, amikor már kiengedte a zsírját, akkor rátesszük a hagymakarikákat, és megpirítjuk, de nem hagyjuk teljesen megpuhulni, hanem fehér borral felöntjük, hagyjuk elpárologni. Lényeg, hogy ress maradjon.

Tálalás: a hideg paradicsom felét egy mélytányérba öntjük, az egyik oldalra halmozzuk a kolbászos, szalonnás hagyma felét, a másik oldalra mellé halmozzuk a marinált színes paprikákat.

Írjon véleményt