Reggelizz Madridban!

A spanyol fővárosban nem csak piacozni lehet nagyszerűen, hanem reggelizni is. Madrid ugyanis tele van eldugott, aprócska, de fantasztikus reggelizőhelyekkel. Ezek a londoni színvonalat meghaladó, de spanyolosan laza és pörgős vendéglátóhelyek leginkább csak a madridiak körében ismertek, persze az ügyesebb turisták is felkutatják őket, ha elég kitartóak. Összeszedtük a legjobbakat, hogy könnyebben menjen a kulináris felfedezés.

HanSo CaféLL_Madrid_brunch_HanSo_1

Ez a design-os kávézó, reggeliző, a forgalmas és más gasztronómiai egységekkel teletömött Pezo utcában található. Öröm ide bejönni, hiszen szuper a dekoráció, a személyzet vidám hangulata, pedig garancia a mosolygós reggeli kezdésre.  Az étlapot ugyan a sós reggelik uralják, de az egyetlen édes verzió, mindent tartalmaz, amire egy egészséges-édes szájú vágyhat. Trópusi gyümölcsök, görög joghurt, házi granola és chia-mag trükkös kompozíciójával rukkoltak elő. Az itallapon is bő választékkal szembesülünk: egyszerű kávéktól, a házi jeges teákon és forrócsokin át, a matcha frappéig. A hab a tortán pedig, hogy itt minden 100%-ban természetes alapanyagokból készül. 

Pum Pum CaféLL_Madrid_brunch_PumPum_1

A város egy kevésbé frekventált részén található, de semmi esetre sem szabad kihagyni. Itt aztán tökéletesen megvalósul a mediterrán hangulat: nyitott ajtók, fényáradat és ráérős reggeli.
A brunch menükből ugyan csak hétvégén lehet választani, de a reggeli kínálat a hét minden napján elérhető. A kávé itt is nagy hangsúlyt kap, viszont náluk a smoothie-választékra is érdemes odafigyelni, aminél nincs is jobb egy meleg nyári reggelen. A hely egyértelmű specialitása a házi granola, ami három különböző ízben kapható. A fűszeres-gyömbéres verzió egyenesen kihagyhatatlan. Nagy szerencsénkre a granola nem csak helyben fogyasztható, hanem vásárolni is lehet belőle, hogy otthon se kelljen nélkülöznünk.

Federal Café

LL_Madrid_brunch_Federal_Cafe

Ez a kávézó már egy teljesen más irányt képvisel a madridi reggelizőhelyek palettáján. Egy lánc tagjaként, Spanyolországban több helyen és külföldön is megtalálható. Ahogy besétálunk egy tágasabb, minimál stílusú hely nyílik meg előttünk, ahol vannak ugyan különálló, kis asztalok is, de a hely nagy részét egy hatalmas, közös asztal tölti be, ahol kollektív reggelizés, ismerkedés, melóvégzés zajlik.
Nem csak a hely tágas, de az étlap is sokkal bővebb, mint az előzőknél. Rengetegféle reggeliből tudunk választani: a kiadós tojásostól kezdve reggeli burgeren, toastokon és torillán át a müzlis ételekig.  Természetesen turmixokból, kávékülönlegességekből és juice-okból is bő a választék. Érdemes kipróbálni a reggeli burgert vagy a házi gyümölcskompótos müzlit.

La Bicicleta CaféLL_Madrid_brunch_La_Bicicleta

Ez az új hullámos kávézó egy ajándékboltokkal teletűzdelt környéken van. Itt a mediterrán hangulat helyett a bármelyik európai nagyváros bulinegyedébe beilleszthető eklektikus vonal uralkodik. Specialitásuk a saját magadunknak elkészíthető bruschetta, ami alapverzióban házi paradicsommal és tengeri sóval érkezik, de kérhetünk mellé extra feltéteket: az avokádótól a sonkáig. Az egészségtudatosok itt is találnak az étlapon gyümölcsös-joghurtos reggeliket házi granolával, vagy cukormentes limonádét. A hétvégi brunch menü 11.30-tól érhető el, érdemes tehát sokáig aludni, hogy aztán itt induljon a nap.

Írjon véleményt