Ezt idd a Főzdefeszten!

Ilyenkor, szeptember elején a sörösök és a borosok ténylegesen két táborra bontják a fővárost: egy időben tartják ugyanis az év legnagyobb italos megmozdulásait. Mi most a sörösökkel tartunk és megnézzük mit érdemes a Főzdefeszten a korsóba tölteni.

Igyunk!

A Városliget díszletei között sétálgatva, logózott poharunkat hasunkon megtámasztva szemléljük végig a nem csekély, kínálatot és hagyjuk magunkat elcsábítani az idei szlogenben is emlegetett, vörös söröktől.
A 2016-os őszi Főzdefeszten megint hatalmas választékra számíthatunk és sörivó ember legyen a talpán, aki győzi. A szervezők ajánlása szerint érdemesebb, már az őszbe hajló időjárásnak megfelelően is, a testesebb és karakteresebb, de még nem egészen sötét söröket kérni.

“Az érett sörkultúrákat onnan lehet felismerni, hogy a sörfogyasztó nép külön felszólítás nélkül is szezonálisan váltogatja műfajpreferenciáit. Tavasszal belecsap a lecsóba, nyáron légies szőke búzákat és lágereket fogyaszt, de amikor csípősebbre fordulnak az esték elkezd vágyni valami testesebbre. Még nem a téli depresszióűző masszív feketékre, hanem valami olyasmire, amiben még ott van az augusztusi alkony, de már megmelengeti a lelket és felkészít a közelgő télre. Erre a szerepre nincs alkalmasabb a vörös söröknél, legyen az duhaj ír vörös, vagy bürokratikus vörös láger vagy buja vörös IPA. Boldog ember az, akinek a vörösök már a spájzban vannak szeptemberben.”

fozdefeszt_1Amit mi biztosan megkóstolunk, a vörösös szlogennek megfelelően: Red 5, a karamelles-citrusos ízvilágot ugyanis nekünk találták ki, aztán jöhet még ezen a vonalon a rozsnyói kézműves, a Red Virgin IPA, ami már egy testesebb félbarna India Pale Ale, az Ikkon Sörfőzdétől. Ki nem hagynánk a sorból a Stari Ír Vöröst, mely kategóriájában úttörő volt Magyarországon és persze Armando Otchoa új söreit is megkóstoljuk majd..
Ha pedig szépen kisüt a nap, az indián nyár tiszteletére lecsúszhat egy világos belga búza is, mondjuk a Colonial Witbier, a fűszeres-citrusos fajtából.

Együnk!

A városligeti hosszú hétvége még azért is jó, mert a sörkóstolás mellett a street food is jeleskedik: burgerek, pastramik, burgonya chipsek, BBQ és waffel, persze mind kézműves és kiváló alapanyagokból. A családot sem kell csak emiatt otthon hagynunk, hiszen aki nem sörfogyasztó, annak is elég magas élvezeti értékkel bír a rendezvény.

Sétáljunk, kóstoljunk, és ami tetszett, abból spájzoljunk be!

Írjon véleményt