Street Food Cirkusz Wales-ben

Wales, fővárosában, Cardiffban, nagy hagyománya van a gasztrofesztiváloknak. Egy ilyen nagyszabású, egy hónapon át tartó street food fesztiválra bukkantunk, a Cardiff Kastély tőszomszédságában, a híres Sophia Gardens közepén. A vándorcirkusznak álcázott fesztiválon, állatok, bűvészek és artisták helyett finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal várták a nagyérdeműt.

Malacpofa, nitrogénfagyi és banánchips

 A díszlet és a hangulat tényleg egy igazi cirkuszéra emlékeztetett, ez főként a hatalmas sátornak volt köszönhető, ami alatt még esős időben is jól érezhette magát az ember. A hangulatot pedig csak tovább fokozta, hogy a vendégek közül nagyon sokan érkeztek cirkuszi jelmezben.
Az ételek és italok pedig a street food műfaj remekei voltak: sokszínűek és magas színvonalúak. Elsőre a Pig Society konfitált malacát kóstoltuk meg egy gyömbéres, szójaszószos salátával. Majd a keleti vonalat követve, az ázsiai sarokba látogattunk és egy őrülten finom shitake gombás, thai wrapre esett a választásunk. Amit aztán, a hozzá tökéletesen passzoló, thai Shinga sörrel öblítettük le. Dobogós helyezést ért még el nálunk a vasalóval grillezett sajtos szendvics, amit különféle feltétekkel kérhettünk. És nem csak az illata volt egyértelműen befutó. Volt még fűszeresen pácolt BBQ oldalas, ami a helyiek nagy kedvence. Desszertnek választhattunk sült, fahéjas főzőbanán-chipset, nitrogénfagyit vagy akár crème brulée-t is.

Fotó: Laczó Lilla

Fotó: Laczó Lilla

Írjon véleményt