Anthony Bourdain már budapesti látogatása előtt is eléggé népszerű volt az itthoni gasztrománok körében, hiszen népszerű szakácskönyvszerző, aki izgalmas televíziós filmsorozatokat is készít (Nem séfnek való vidék, Fenntartások nélkül).
A konyhafőnök vallomásaiból kezdett el derengeni, hogy milyen is az élet a konyhán, kendőzetlenül bemutatva a stresszt, a megcsúszást, és az öröm pillanatait is. Bourdain egy igazi gasztrokalandor, aki bejárta a világot, izgalmas ízek után kutatva. Az eater.com pedig belesett a legújabb szakácskönyvébe, ami ősszel jelent meg Amerikában.
Az új könyv, az Appetites olyan ételeket tartalmaz, amiket a séf otthon szokott elkészíteni. Benne rengeteg hatás keveredik a klasszikus francia konyhától a vietnámi street foodon át az olasz házias ízekig. A könyv szórakoztató, személyes hangvételű, mégsem a séfről szól, hanem az ételekről. A receptek között található laska leves vagy olyan fogás, amit hagyományosan a koreai katonák fogyasztanak, arra is ad tippet, hogy mit lehet kezdeni a homár páncéljával, de olyan hétköznapi fogások is helyet kaptak benne, mint például a rántotta. A könyvben lévő fényképek pedig látványosak, és néha kifejezetten meghökkentőek (katonai sisakban felszolgált koreai ragu), de Bourdain stílusához tökéletesen illenek.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra