Így főz egy punk séf otthon – Anthony Bourdain sokszínű élete

Anthony Bourdain már budapesti látogatása előtt is eléggé népszerű volt az itthoni gasztrománok körében, hiszen népszerű szakácskönyvszerző, aki izgalmas televíziós filmsorozatokat is készít (Nem séfnek való vidék, Fenntartások nélkül). 

A konyhafőnök vallomásaiból kezdett el derengeni, hogy milyen is az élet a konyhán, kendőzetlenül bemutatva a stresszt, a megcsúszást, és az öröm pillanatait is. Bourdain egy igazi gasztrokalandor, aki bejárta a világot, izgalmas ízek után kutatva. Az eater.com pedig belesett a legújabb szakácskönyvébe, ami ősszel jelent meg Amerikában.

Fotó: www.epicurious.com

Fotó: www.epicurious.com

Az új könyv, az Appetites olyan ételeket tartalmaz, amiket a séf otthon szokott elkészíteni. Benne rengeteg hatás keveredik a klasszikus francia konyhától a vietnámi street foodon át az olasz házias ízekig. A könyv szórakoztató, személyes hangvételű, mégsem a séfről szól, hanem az ételekről. A receptek között található laska leves vagy olyan fogás, amit hagyományosan a koreai katonák fogyasztanak, arra is ad tippet, hogy mit lehet kezdeni a homár páncéljával, de olyan hétköznapi fogások is helyet kaptak benne, mint például a rántotta. A könyvben lévő fényképek pedig látványosak, és néha kifejezetten meghökkentőek (katonai sisakban felszolgált koreai ragu), de Bourdain stílusához tökéletesen illenek.

Köszönjük a nyitóképet a Peabody Awards-nak (Flickr).

Írjon véleményt