Szex & Budapest – A legmenőbb bárok a fővárosban

Ha úgy érezzük, hogy a szilveszteri buli után túl hamar ránk szakadt az új év minden unalmával együtt, folytassuk jókedvűen, bátran! Adunk pár tippet, merre induljunk el barátainkkal az éjszakába, vagy akár a délutánba, hol érdemes kezdeni, vagy akár maradni hajnalig. Bárban lenni sajátos állapot, meghitt vagy éppen extravagáns, csendes, vagy éppen frivol, pultnál elmélkedős, vagy épp egy távoli asztalhoz kucorodós. Mindegyikre találtunk példát.

Blue Fox The Bar

A Kempinski elegáns bárjába érdemes beülni egy színház előtti gyors koktélra, vagy munka utáni laza csevegésre. Itt a legmagasabb minőségű párlatok és természetes, helyben készült ízesítők találkoznak a koktélos poharakban. Kérhetünk akár régi klasszikust vagy valami izgalmas újdonságot, a bartenderek felkészültek fogadásunkra. Az pedig a non plus ultra, hogy a “szomszédos” Nobu falatkáit a hozzájuk párosított koktélokkal kóstolhatjuk meg.

Blue Fox The Bar (Fotó: Blue Fox The Bar // Facebook)

Blue Fox The Bar
(Fotó: Blue Fox The Bar // Facebook)

Spíler Shanghai

Na, a Spíler Shanghai már egészen más hangnemben játszik: bisztró, klub és titkos bár, ahol a minőség mellett a mennyiség sem utolsó szempont. Itt a szabályok azért vannak, hogy kötelezően áthágjuk őket! Az ételek és az italok pedig erőteljes ázsiai beütéssel vannak jelen: ütős szakék, legjobb japán whisky-k és különleges ázsiai koktélok saját készítésű gyümölcskivonatokból és növényesszenciákból.

Spíler Shanghai

Spíler Shanghai

Boutiq’Bar

Az alap, ahonnan minden indult, a speak-easy zarándokhely, ráadásul a hely megfordult a világ 50 legjobb bárja között is. Itt nem tudunk olyat kérni, amit ne készítenének el, illetve terelnének bennünket a helyes ösvényre. Hiszen ide akkor is érdemes eljönni, ha annyira beszippantott bennünket a koktélozás világa, hogy privát partit tartanánk barátainknak, a Boutiq’Bar-osok ugyanis mixer- és barista tanfolyamokat is indítanak. Abszurd ugyan, de külön pont, hogy alkoholmentesben is nagyot villantanak!

Boutiq' Bar (Fotó: www.boutiqbar.hu)

Boutiq’Bar
(Fotó: www.boutiqbar.hu)

Buddha-Bar Lounge

Az enteriőr, a zene, a hangulat és az elkészült italok is mind különlegesek, mintha egy elvarázsolt világba csöppentünk volna. A kora este a beülős, nyugiban koktélozós találkozásoké, majd felpörög minden és indul az electro-ethnic hurrikán, no meg a Buddha-Bar koktélok ideje.

Buddha-Bar Lounge (Fotó: Buddha Bar Lounge // Facebook)

Buddha-Bar Lounge
(Fotó: Buddha Bar Lounge // Facebook)

The Bar

Az Anker közben lévő hely leginkább egy szentélyre hasonlít, a fények, a sötét tónusok mind komoly szándékokat sejtetnek. Legalábbis, ami az italokat illeti, itt nincs pardon: szaktudás és könnyedség párosul a kiváló alapanyagokkal. A 03h-ig tartó műszak pedig pont lehetővé teszi, hogy ne csak a programunk előtt, hanem után is visszatérjünk.

The Bar Budapest (Fotó: The Bar Budapest // Facebook)

The Bar Budapest
(Fotó: The Bar Budapest // Facebook)

Keresőszavak:

Írjon véleményt