Legyünk egy napra turisták! – Utazás a Bazilikánk körül

Ha külföldi ismerősök jönnek kis hazánkba, biztosan felteszik a kérdést: mit érdemes megnézni, hol érdemes megszállni, vagy hová érdemes elmenni? Budapest nevezetességeit bárki kikeresheti az útikönyvekből vagy az internetről, de az éttermek, bisztrók világában, értő segítség nélkül már sokkal nehezebb eligazodni. Íme a mi listánk: Top 5 hely, amit meg kell kóstolnod Budapesten: látnivaló, innivaló, ennivaló – ezúttal a Bazilika körül.

Innio

Food, wine, coffe – És ez így igaz ebben a sorrendben is akár. Itt mindent megtudhatsz Magyarországról: megkóstolhatod a legautentikusabb alapanyagokat, modern köntösben. Van itt bárány, akasztói sziki ponty, mangalica és marhavelő osztrigával; a szilva meg burratával. A borválaszték pedig nemzetközi: sok külföldi és még több magyar bort kóstolhatunk a legjobbaktól.

(Fotó: Facebook)

Borkonyha

A magyar négyes Michelin-fogat egyik büszkesége: finedining bisztró, amelyik nem hajtott az elismerésre, mégis elnyerte, majd évről évre büszkén meg is tartja azt. Ez a hely az, amilyennek mindenki szeretné mutatni hazáját a külföldi vendégek felé: kreatív, finom, széles magyar borválasztékkal, közvetlen, laza, mégis csúcsgasztrós. Maradjunk hát mi is jó fejek!

(Fotó: Facebook)

Bestia

A legdögösebb hely mind közül, ahol tudják, hogyan kell magyarul etetni a nemzetközi élvonalban. Egyszerű magyarba oltott fogások hibátlanul, itt kipróbálhatod, mihez illik jobban a magyar kézműves sör: gulyásleveshez, zellerkrémes kacsa chipshez, bbq-hoz vagy a pesti kolbászhoz? Ha pezsgő hangulat kell, ha meccsnézős, együtt levős, együtt evős életrézés – ezekért mind jöhetsz, Keddenként pedig akármerre mehet az éjszaka, errefelé ez az új péntek.

(Fotó: Facebook)

KNRDY

A steak király, vagy full Amerika Budapesten. Húst hússal tolhatsz és senki nem fog megszólni érte. Első körben mangalica, sonka, kolbász vagy akár egy laza steak tatár. Aztán pedig legjobb, ha belecsapsz abba, amiért ide jöttél igazából és rendelsz egy rendes steaket. Angus, wagyu vagy mangalica? A választás itt rád van bízva. Ha pedig mégcsak barátkoznál: kezdd ebédmenüvel!

(Fotó: Facebook)

Tama

A budapesti gasztroturizmus újabb gyöngyszeme: barátságos, világos és kedves hely. A gasztronómia iránt igazán érdeklődőknek pedig nem csak kulináris élményben lehet részük, hiszen a korábban a villányi Crocus-ban is komolyat alkotó Kiss Gergely séf és csapata egy hatalmas üvegablak mögötti látványkonyhában, nyílt kártyákkal főz. És ami az étlapot illeti: mediterrán életérzés, magyarul.

(Fotó: Facebook)

Írjon véleményt