Ezt mind ki lehet hozni belőle? – A turmix ezer arca

Benne vagyunk a tavaszban és ahogy haladunk előre, egyre több friss gyümölcsöt ehetünk, vagy turmixolhatunk! De mi legyen a maradékkal?

A gyümölcs egészséges, a turmix finom

A turmixokkal rengeteg gyümölcsöt vihetünk be szervezetünkbe, leginkább igaz ez a friss gyümölcsökre! A turmixok hűsítenek, egyszerű és örömteli elkészíteni őket. Az egyetlen probléma a mennyiséggel van, hiszen sosem tudjuk pontosan eltalálni, mennyire van szükségünk. Általában nagy pohárral csinálunk, de mindig marad valami a edény alján, ugye? Adunk néhány tippet, hogyan használd a maradékot.

Jégkockatartóba vele!

Öntsük a turmixot a jégkockatartóba, és fagyasszuk le. Később használhatjuk turmix alapjaként, vagy plusz ízt adhatunk vele egy-egy ételnek, desszertnek. Ne felejtsük el ráírni, hogy milyen gyümölcsökből készítettük!

Jégkrém

A maradék turmix lehet a következő jégkrémnyalókánk alapja. Ha van jégkrémkészítő formánk, az még jobb! Ha nincs, öntsük a gyümölcsöt egy egyszerű papír vagy üvegpohárba, szúrjunk bele egy pálcikát, és mehet is a fagyasztóba!

Sütemények

Melyik édességnek ne tenne jót, ha adunk hozzá egy kis friss gyümölcsöt? Kísérletezzünk az ízekkel egy egyszerű brownie-val. A gyümölcsturmix eláll a hűtőben, úgy egy hétig.

Gyúródeszka+sütő

Készítsünk házi gyümölcsös édességet. Vigyük fel a gyümölcspürét vékony rétegben egy tepsire, majd 200 fokon szárítsuk ki. Ha elkészült, le is fagyaszthatjuk, és később is felhasználhatjuk. A legjobban a tejmentes turmixokkal működik.

(Fotó: www.gittarawfood.blogspot.hu)

Puding

Készítsünk házilag pudingot. A tej egy részét helyettesítsük a maradék gyümölcspürével. Más ízű gyümölcsökkel, vaníliával és csokoládéval is isteni lesz!

Forrás: thekitchn

Írjon véleményt