Mennyire tudod a tutit a konyhában?

Tippek, trükkök, praktikák: a konyhában egyszerűen mindent meg lehet szelidíteni, ha van bennünk elég lelemény és nyitottság. Sorozatunk újabb részében ismét kihozzuk a legtöbbet a lehetőségekből!

A grillhal legjobb barátja

Ha grillezel, a legjobb, ha felszeletelsz egy citromot, és a karikákra fektetve készíted el a halat. Ezzel nem csak azt akadályozod meg, hogy odatapadjon a rácshoz, és darabokra hulljon, amikor megpróbálod lehámozni róla, de az ízének is nagyon jót tesz majd a citrom.

Forrás: minq.com

Hűtsd le az italod villámgyorsan

Egy tuti tipp a nyári melegre: ha italt akarsz lehűteni, az üvegét fedd be vizes papírtörlővel, és így tedd a hűtőbe. A nedves papír segít, hogy gyorsabban lehűljön az a sör vagy üdítő. Egészségedre!

Forrás: minq.com

Látványos csokitálkák

Minden vendéget le fog nyűgözni, ha ehető tálkákat készítesz csokoládéból, ami nem is olyan nehéz, mint amennyire elsőre hangzik. Sőt! Csak annyit kell tenned, hogy felfújsz egy lufit (nem kell túl nagyra, a méret attól függ, hogy te mekkora tálat szeretnél), és a végét belemártod egy tál olvasztott csokiba – bármilyen fajtát használhatsz. Tedd félre egy kis időre, amíg megszárad, majd pukkaszd ki a lufit, és már kész is a tál, amiben akármilyen desszertet felszolgálhatsz!

Forrás: minq.com

Kapard le a karamellt könnyedén!

Akármilyen finom is, a karamell bizony macerás dolog. Elkészíteni sem egyszerű, de ha azon túlvagyunk, még szembe kell néznünk a mosogatással is. Szerencsére van egy tippünk, ami nagyban megkönnyíti majd ezt. Félig töltsd meg vízzel az edényt, fedd le, és melegítsd, amíg felforr a víz. Így a karamell szépen elolvad majd, tehát nem kell negyedóráig suvickolni az edényt, mint máskor.

Forrás: cookinglight.com

Cukorszirup problémamentesen

Ha egy desszerthez vagy koktélhoz szirupot kell keverni, de nem akarsz főzéssel bajlódni, így lehet a leggyorsabban összeállítani: háromnegyed csésze cukrot és egy csésze vizet egy befőttes üvegben rázz jól össze, addig, amíg a cukrot feloldódik. Az így kevert szirup egy hétig eláll a hűtőben.

Forrás: cookinglight.com

Így tálald a fagyit

Elég nehéz kiadagolni a fagylaltot, amit épp most vettél ki a fagyasztóból. Ha több embernek szolgálod fel, így teheted meg a legegyszerűbben. Fordítsd fejjel lefelé a dobozt, és tartsd meleg víz alá úgy 15-30 másodpercig. Ezután kibontod, a fagyi könnyen kicsúszik majd a tálra egészben. Egy késsel szeleteld fel, mintha csak kenyér lenne.

Forrás: huffingtonpost.com

Honnan tudom, hogy friss-e a tojás?

Ha már egy ideje a hűtőben áll, nehéz lehet eldönteni, hogy használható-e még a tojás. Ennek kiderítésére a legismertebb módszer a vizespohár-teszt. Ehhez egy pohár vízbe teszik a tojást, és ha lesüllyed az aljára, az azt jelenti, hogy még semmi baja, de ha lebeg a víz tetején, akkor az a tojás bizony már nem friss.
De van még egy ennél egyszerűbb módszer is: csak annyit kell tenned, hogy megrázod a tojást és hallgatózol. Ha hallod, ahogy lötyög a belseje, akkor valószínűleg már több, mint két hetes, és jobban jársz, ha kidobod.

Forrás: HouseholdHacker

Rántotta serpenyő nélkül?

Ha kora reggel nehezedre esik a reggeli elkészítése, de mégsem akarod üres hassal elkezdeni a napot, a mikró nagy segítséget jelenthet. Leegyszerűsíti például a rántotta elkészítését is. Ehhez a tojást egy bögrében verd fel, majd melegítsd 45 másodpercig. Kész is a reggelid, kezdődhet a nap!

Forrás: huffingtonpost.com

Forró csoki

Ha egy nehéz nap után valami megnyugtató desszertre vágysz, de nem szeretnél sokat bajlódni az elkészítésével, itt a megoldás! Forró csoki, ráadásul nem is akármilyen! Az elkészítése pofon egyszerű: egy bögre forró tejbe tegyél egy szem trüffelt, és várd meg míg felolvad benne. A végeredmény messze túltesz majd a hagyományos forró csokoládén.

Forrás: huffingtonpost.com

 

Írjon véleményt