Tényleg mindenki bartenderként kezdte? – Itt vannak a híres vendéglátósok!

Mióta Budapesten megsokasodtak a filmforgatások, azóta megnőtt az esélye a külföldi világsztárokkal való véletlen vagy vágyott találkozásoknak. Mivel ők is laknak, esznek-isznak valahol, a jónevű hotelek és éttermek kényeztetik elsősorban ilyen típusú véletlen meglepetésekkel munkavállalóikat, de van erre esély azért egyszerű földi halandóként is. Többek között itt egy újabb ok a kifogástalan szakmai tudás megalapozására.

Vendéglátásból a filmiparba

Egy-egy ilyen váratlan találkozás jó alkalom arra, hogy emlékeztessünk magunkat, ők is hús-vér emberek, másrészt nem voltak mindig elkényeztetett sztárok, csupán dolgozó felnőttek, mint mi. Köztudott, hogy a vendéglátás kivételessége abban is rejlik, hogy szerte a világon a legváltozatosabb emberanyaggal bír. Így azok, akik egyszer még azon dolgoztak, hogy híresek legyenek, érthető módon fordultak a szolgáltatóipar ezen ága felé. Van, akiről köztudott, van akiről csak elvétve hallani, hogy valaha bartenderként vagy pincérként, pincérnőként kereste a kenyérre valót a castingok és mindenféle meghallgatások között.

Akiknek bejött

Maria Bello például már bartender volt a számára szélesebb körű ismertséget hozó Sakáltanya című film forgatása előtt is. Néhány tévés szerep után azonban már nem ment vissza a pult mögé és a forgatáson nagy hasznát vette vendéglátós tapasztalatának is.

Ellen Pompeo neve a Grace klinika sorozatából lehet ismerős. New York egyik éttermében keverte a koktélokat, mikor egy reklámcastingokat szervező ügynök fedezte fel, és kérte meg az első reklámos munkáira. Nem sokkal ezután már a L’Oreálnak modellkedett és feltűnt néhány tv-sorozatban és mozifilmben is.

Michael Fassbender mielőtt befutott színész lett a filmvásznon, boldogan keverte az italokat. Fassbender húszas éveit bartenderkedéssel töltötte miközben próbált színészként is befutni. A New York Times Style Magazinjának adott interjújában azt nyilatkozta, hogy nagyon szerette a báros munkát. Szülei éttermében segédkezett már egész fiatal korától, így a vendéglátás világa számára mindig is természetes közeget jelentett. Egyszer még azt is mondta, hogy simán bartenderkedne újra, ha valami miatt a színészi karrierje befuccsolna.

Lady Gaga 2009-ben nyilatkozta a New York Magazine-nak, hogy első munkáját mint pincérnő szerezte Manhattanben. A pénz, amit keresett nem sokáig maradt a számláján, mert egyből egy Gucci táskát vett belőle, hogy az Upper East side-i Szent Szív zárdaiskolába járva gazdag iskolatársaival tartsa a lépést.

Gwyneth Paltrow mielőtt mindenki kedvenc filmszínésznője lett, pincérnőként dolgozott New Yorkban. Bevallása szerint, mely annak idején az Independentben jelent meg, a 10 dollár körüli napi borravalóját olyan dolgokra költötte, mint cigaretta, kávé és wc papír.

A Daily Mail Julianne Moore-ral készített interjújában a színésznő szívesen beszélt növendék éveiről, amikor éjszaka pincérkedett, nappal pedig tanult és meghallgatásokra járt. Természetesen ő is a mindennapi életét finanszírozta éjszakai munkájából. „Dolgozó nő voltam és vagyok, ez kétségtelen. Nagyon jó pincérnek számítottam, hiszen szívesen csináltam a feladatomat, kérdések és kifogások nélkül.”

Bruce Willis hasonlóképpen filmes karrierje hajnalán tevékenykedett a bárvilágban. Egyes legendák szerint New Yorkban flair bartenderkedett, sőt még John Goodmannek is készített koktélt. Bruce ezt a hírt soha nem támasztotta alá, noha soha nem is tagadta.

Jennifer Aniston is gyakran beszélt arról az időszakról az életében, mikor még senki nem ismerte Rachel Greent a Jóbarátokból, ő maga pedig pincérként tevékenykedett. 2011-ben a Marie Claire-nek nyilatkozta, hogy: – Nem voltam túl jó pincér, de azt mondták kedves vagyok és vonzó, egyszóval nagyon kedveltek a vendégek…

Sandra Bullock sem csinált soha titkot abból, hogy New Yorkba költözve bartenderkedéssel kereste meg a napi betevőt. Állítása szerint nagyon hasznos tapasztalat volt ez a számára, mert itt hallott és aztán tanult is meg egy csomó különböző angol akcentust, aminek nagyon nagy hasznát látta színésznőként.

Talán a Hollywoodban szárnyaikat próbálgató fiataloknak megsúghatjuk előre, hogy amíg nem dolgoztak vendéglátásban nehezen fognak karriert csinálni.

Írjon véleményt