A 6 legjobb hétvégi ebéd Budapest közelében

Ki a szabadba, meneküljünk a nagyvárosból, mert az árnyas fák alatt, a hőség is jobban elviselhető. Ha pedig a fák alatti ejtőzés egy kellemes ebéddel társul, senkinek sem lesz ellene kifogása. Fogjuk az egész családot, pakoljuk be az autóba és még csak olyan nagyon messzire sem kell mennünk, hogy találjunk egy jó éttermet Budapest környékén. A mi kedvenc helyeink következnek Budapest vonzáskörzetében.

Rókusfalvy Fogadó – Etyek

A legkedvencebb helyünk Budapest környékén, Etyek. A Rókusfalvy Fogadó az elsők között volt, aki ki tudta mozdítani a pestieket egy kis romantikus kirándulásra. A jó bor, finom étel és a csodálatos környezet kombója, mágnesként vonzza most már nem csak a fővárosiakat. Hagyományos, magyaros alapok, szuper tálalás. Amit mindenképpen kóstoljunk az a kacsaleves és a szarvasprökölt.

(Fotó: Facebook)

Cinnamon étterem – Etyek

Az Etyek-Budai borvidék másik gyöngyszeme a Haraszthy Vallejo Pincészet. A magyar-argentin borászat 2007-ben nyitotta meg Cinnamon éttermét, mediterránba hajló minimalista stílusban. Kényelem, medencepart, napsütés és az argentin konyha remekei, szezonnal változó kínálattal.

(Fotó: Facebook)

Rosinante étterem- Szigetmonostor

A Szentendrei-sziget hagyományos kiránduló célpontja a fővárosiaknak és jó ha tudjuk, hogy van itt, Szigetmonostoron, egy családi étterem, ahol romantikus környezetben esküvőzhetünk, céges rendezvényezhetünk és persze vasárnap ebédelhetünk a családdal. A konyha kézműves, lelkes és újító és a SVÉT oszlopos tagja.

(Fotó: Facebook)

Natura Hill – Zebegény

Vendégház és étterem Magyarország egyik legszebb panorámájával, a másik szerintünk a balatonlellei Majtényi csárdáé, és csodálatos helyben termesztett alapanyagokkal. A hangsúly itt mindenekelőtt a helyi alapanyagokon van, ami nemcsak bio, de a legtöbb esetbe fairtrade is. Romantika ON! 

(Fotó: Facebook)

Schieszl Vendéglő és Borház – Budakalász

Igazi sváb hangulatot megidéző borozó és vendégfogadó, árnyas kerthelyiséggel, ami már pontosan 121 éve tárja ki kovácsoltvas kapuját vendégei előtt. Itt kérem, borozni illik, és lehet is, mert az ország különböző régióiból kínálnak tételeket, hozzá pedig válasszunk a sváb klasszikusok közül csülköt, kolbászt, párolt káposztát, tört burgonyát és Bécsi szeletet.

(Fotó: Facebook)

Őrház Chill & BBQ- Tahitótfalu

Végre egy hely, ahol a sör illik, mert valljuk be őszintén, lehet grill és bbq ételek mellé finom bort fogyasztani, de minek bohóckodnánk vele, mikor helyben csapolt cseh sört is választhatunk?! Az Őrház Chill & BBQ pont ilyen hely, kertiparti hangulat, és BBQ minden mennyiségben és formában: oldalas, marhaborda, marhaszegy és csirke.

(Fotó: Facebook)

 

Írjon véleményt