Én kis kertem – 5 tündéri nyári ebéd Budapesten

Van az úgy, hogy nyáron a városban ragadunk és ebben az esetben sem szeretnénk lemondani a kellemes kertben elkötött ebéd élményéről. Választhatunk vízpartot, árnyas fákkal, vagy a város kellős közepén egy romantikus kis udvart, a lényeg, hogy zajmentes, madárcsicsergős finom ebédben legyen részünk. 

Fruska Bisztró

Két nyaralás között is kell valamit csinálni, mikor épp várjuk, hogy a ruhák megszáradjanak és indulhassunk a következő célpont felé. Ilyenkor nagyszerű ötlet a Kopaszi-gát, ahol megfuttathatjuk a gyereket (kutyát sajnos nem), lógathatjuk a lábunkat a hűs Duna vizébe, és ha megéhezünk, irány a Fruska. Ha valami könnyedre, szezonálisra vágyunk, itt mindig megtaláljuk.

Fotó: Facebook

Kert Bisztró

A Kert Bisztró üde színfolt a belvárostól kissé távolabb, de még nem a családiházas Zuglóban, a Stefánia és a Thököly sarkán. Könnyeden menő, bisztrós hangulat, vidám, baráti kertfeeling, finedining ételek, jóáras ebédmenü hétközben. Az sem ritka, hogy itt meccset, vagy filmet nézünk.

Fotó: Facebook

Esetleg Bisztró

Az urbán vízpartozás egyik legnagyszerűbb helyszíne az Esetleg Bisztró terasza: fiatalos, pörgős, fröccsözös bisztró a Bálna gyomrához egészen közel. Amiért érdemes ide jönni: kiadós reggelik, egy laza gulyásleves, vagy paprikás krumpli ebédre és persze zene: DJ-vel, gitárral, élőzenével. Biciklivel kötelező megálló!

Fotó: Facebook

Pierrot Kert

A legromantikusabb kert a városban és a Várban is. Hangulatos tündérkert, forró nyári ebédidőben meg kifejezetten ajánlott, hiszen árnyas és a kertet körülölelő várfalakból kellemes hűvös árad. Az elegáns, magyaros konyha szerelmeseinek.

Baltazár Terasz

A legautentikusabb Vár-hangulattal rendelkező étterem kétségkívül a Baltazár, mely inkább terasznak, mint kertnek nevezhető, külső részével a Várra oly jellemző macskaköveken terül el. Az viszont, hogy a forgalomtól távolabb eső, mellékutcában üldögélhetünk, meghozza a kert-feelinget is. Grillebéddel, steakkel és ütős magyar klasszikusokkal, kiadós ebédre készüljünk.

 

Írjon véleményt