Jamie Oliver tökéletes csokitortája – videó

Csokitortával nagyon nem tévedhetünk, hiszen majd’ minden gyerek, de felnőtt is, bármikor szívesen bevállal egy szeletet belőle. Jamie Oliver videója alapján, most bárki elkészítheti a tökéletes csokoládés tortát, friss gyümölcsökkel extrázva, ráadásul mindezt játszi könnyedséggel. Néhány tipp, hogy biztosan szuper legyen a végeredmény:

  1. A tökéletes csokitorta, a tökéletes minőségű alapanyagokkal kezdődik: csokoládé, kakaópor, tojások, de még a liszt is fontos, hogy kiváló minőségű legyen.
  2. Hogy igazán jó állagú legyen a piskóta, keverjünk a tésztához szeletelt mandulát, így a végeredmény egy könnyedebb piskótatészta lesz.
  3. Türelem csokitortát terem! A bekevert tésztát tegyük az előmelegített sütőbe, és fontos, hogy ne nyitogassuk a sütő ajtaját, különben a tészta összeesik. Csak akkor nyissuk ki, ha már lejárt a sütési idő.
  4. Ha pedig kész, 10 percet pihentessük és úgy vegyük le a sütőpapírt az aljáról.

Jamie csokitortája 

Hozzávalók 

Tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • víz
  • 3 egész tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 3 ek szeletelt mandula

Csokimázhoz:

10 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
fél dl tej

Chantilly krémhez:

2 dl habtejszín
1 ek porcukor
1 kupaknyi vanília kivonat

Díszítéshez: 

eper, málna

Elkészítés:

A kakaóport kevés forró vízzel, massza állagúra kikeverjük. 
A vajat, a cukrot, a kakaómasszát, a tojásokat, a sütőporral elkevert liszttel és egy csipet sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a szeletelt mandulát és beleforgatjuk.
Az így elkészült tésztamasszát két, egyforma méretű és az alján sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformában szétosztjuk, egyenlően.
180 fokra előmelegített sütőben, 25 perc alatt készre sütjük.

Közben elkészítjük a csokimázat: a csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, a porcukorral és a tejjel.
A Chantilly krémhez pedig a tejszínt, a vaníliakivonattal és a porcukorral habbá verjük.

Összeállítás: az egyik kakaós piskótát megkenjük a krémmel és megpakoljuk a gyümölcsökkel. A másik pirkóta alját szintén bekenjük a krémmel és ráfordítjuk a gyümölcsös részre. Ráfolyatjuk a csokoládé mázat, a tetjét pedig megpakoljuk a maradék krémmel és gyümölcsökkel.

 

Írjon véleményt