Na ki a tésztakirály? 5 hely Budapesten, ahol tudják mit jelent az “al dente”

Olaszországi nyaralások alkalmával az egyik legelső szó, amit tutira mindenki elsajátít, az a pasta. Ez pedig nem más, mint az al dentére főtt tészta, amit legtöbbször első fogásként szolgálnak fel, különféle szószokkal, sugókkal, raguval és egyéb finomságokkal. Az olasz kulináris szabályzatban pedig minden szósznak megvan a tésztaformája, amivel illik tálalni. Van 5 hely Budapesten, ahol pontosan értik az olasz tésztakészítés minden apró fortélyát, így itthon is élvezhetjük a mediterrán vacsorák hangulatát. Trattoriák, osteriák és ristoranték következnek

Jamie’s Italian

Azt, hogy egy angol srác tökélyre viheti az olasz konyhát a világban, már egy ideje tudjuk. Jamie Oliver az olasz tészták és az egyszerű olasz ételek egyik legnagyobb rajongója és művelője is egyben. A budapesti Jamie’s Italianben pedig  meg is kóstolhatjuk a legfinomabb olasz tésztákat, a klasszikus carbonárától, a kagylós és tintahalas fekete spagettiig.

Trattoria Pomo d’Oro

Aki nem csak egy tál tésztára vágyik, hanem egy költeményre, az mindenképpen foglaljon helyet a Pomo d’Oróban. Toszkán hangulat, hatalmas borválaszték és persze tészták különleges feltétek: cappellacci branzinohússal töltve, friss vénuszkagylóval, vagy zsályás fettuccine libamájjal, kucsmagombával.

(Fotó: Facebook)

Fausto’s Osteria

Olasz finedining magyarországi nagykövete Fausto di Vora, laza, bisztrós hangulatú Osteriájában pedig minden megvan, ami egy Itáliát megidéző vacsorához kell: házi készítésű tészták, friss, szezonális kiegészítőkkel. Itt tényleg érvényesül az egyszerű olasz konyha nagyszerűsége: ricottás-spenótos ravioli paradicsomszósszal és mentával, kihagyhatatlan.

(Fotó: Facebook)

Millennium da Pippo

Szicíliai séf, szicíliai pesto egy kockás abroszos étteremben, melynek étlapja első olvasatra a teljes olasz tésztaarzenált felvonultatja. A da Pippóban nem csak a tészta formáival variálnak, hanem a rávalókkal is: brokkoli, bélszínkockákkal és paradicsommal, vagy articsóka jó erős pepperónival. 

(Fotó: Facebook)

Ristorante Krizia

Az étterem kifinomult, elegáns és romantikus, a tészta pedig házi és 100% olasz. Az igazi talján feelinget hozza, hiszen kedves, családias környezetben, a séf személyesen ügyel arra, hogy minden vendég elégedetten távozzon. A gnocchetti gorgonzolával és mascarponéval, míg a spagetti tenger gyümölcseivel érkezik.

(Fotó: Facebook)

Írjon véleményt