Világraszóló kávébravúrok Budapesten – Mi történt a World of Coffee-n?

Júniusban több mint 100 országból közel 2500 kiállító és 7000 látogató vett részt a Budapesten megrendezett World of Coffee-n. Budapest az első főváros a térségben, ahová az Európa legrangosabb kávés rendezvénye ellátogatott. A kiemelt vendég Mexikó, a világ egyik legnagyobb kávégyártója volt.

Baristák versenyben

A három napos rendezvény programjai között voltak kávéval kapcsolatos szimpóziumok, szemináriumok, oktatóműhelyek és természetesen versenyek is, ahol a baristák öt versenykategóriában indulhattak. Sajnos magyar győzelem most nem született, de 2018-ban irány Amszterdam, a World of Coffee következő helyszíne, ahol újra lehetőség nyílik a bizonyításra.

Latte Art

Ennek a kategóriának sok cappuccino-rajongó örülhetett, hiszen a Latte Art nem más, mint a tökéletes tejhab elkészítésének és öntésének művészi módja. Itt lehettek a baristák a legkreatívabbak, bebizonyítva rátermettségüket és szakértelmüket.
2017 World Latte Art Világbajnok – Arnon Thitiprasert, Thaiföld

Coffee in Good Spirits

Találó elnevezés egy olyan kategóriának, ahol a kávé az alkohollal találkozik. Itt egyszerre kell profi baristának és a mixernek lenni. Az alkotások palettája széles: a tradicionális ír kávétól (whisky és kávé) kezdve, egészen az egyedi koktél kombinációkig terjed.
2017 World Coffee in Good Spirits Világbajnok – Martin Hudak, Szlovákia

Brewers Cup

Országos győztesek versenye filteres kategóriában. Ebben a versenyszámban ugyanis filteres technológiával kellett kávéitalokat készíteni. A legfontosabb szempontok: aroma, íz, utóíz, savasság, test, egyensúly és a TDS, vagyis a teljes oldott anyag tartalma.
2017 World Brewers Cup Világbajnok – Chad Wang, Tajvan

World Cup Tasters Bajnokság

Keresed a kakukktojást! Vagyis ebben a kategóriában, azt az egyetlen egy csészét kellett kiválasztani, amelyben nem ugyanaz a kávé van, mint a másik kettőben. Nehezítésképpen a versenyzőknek hasonló karakterisztikájú, legtöbbször azonos termőterületről összeválogatott fajták között kellett dönteni.
2017 World Cup Tasters Világbajnok – Lok Chan, Hong Kong

Cezve/Ibrik Világbajnokság

Eljött a török kávé ideje, amikor is a versenyzők török kávé jellegű italokat készítenek. A cezve (azaz ibrik) egy olyan edény, amit kifejezetten egy bizonyos stílusú kávé elkészítéséhez használnak Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. A hosszú nyelű edény teste lehet fém, réz, esetleg kerámia is.
2017 Cezve/Ibrik Világbajnok – Karthikeyan Rajendram, Egyesült Arab Emírségek

Írjon véleményt