5 gyerekbarát hely Budapesten

Gyerekkel étterembe menni, kis túlzással, majdnem akkora para tud lenni, mint kutyával. Mielőtt nekiindulunk az egész családdal egy vasárnapi brunch-ra, nem árt ha tájékozódunk milyen az étterem felszereltsége, és ételválasztéka, hiszen a kisebbek nehezen viselik a várakozást, üres gyomorral, ráadásul az étlapról is inkább a már megszokott ,tuti befutókat választják. 5 hely, ahol biztosan nem fullad botrányba az ebéd.

Jamie’s Italian

Jamie Oliver budapesti étterme a biztos befutók között van: az olaszok ugyanis nagyon értenek ahhoz, hogy egészséges alapanyagokból összerakott fogásokkal levegyék a lábukról a legkisebbeket is. Pizza, paradicsomos tészta és persze külön gyerekmenü várja őket. Míg mi választhatunk a különlegesebb fogások közül.

Baltazár

Amellett, hogy bizton állítjuk: a gyerekek szeretnek grillezni és imádják a grillen készült ételeket, a Baltazár azért is kifejezetten családosoknak is való, mert a budai Várnegyed egy csendes és kevésbé forgalmas szegletét foglalja el, így ha a teraszon ebédelünk, két fogás között, nyugodtan szabadjára engedhetjük örökmozgó csemetéinket.

ÉS Bisztró

A hely, ahol vasárnaponként sunday brunch vár bennünket: klasszikus monarchiabeli fogásokkal, bisztróételekkel és steakkel. Húsleves, gulyásleves és persze az elmaradhatatlan borjúbécsi. Desszertnek pedig ott van az utánozhatatlan madár tej és a rétes.

Émile

Kifinomult ízlésvilággal megáldott gyermekünket még véletlenül se hagyjuk otthon, ha a budai Émile-be készülünk, hiszen ezt a helyet neki teremtették. Elegáns design és klasszikus és mégis különleges fogásokkal. S ha mindez nem kötné le a figyelmüket 10 percnél tovább, akkor ott van Émile gyerekszobája, képzett óvónői felügyelettel, kézműves foglakozásokkal és sok-sok játékkal.

 

 

Fotó: Facebook

Pasarét Bisztró

Ha kirándultunk egyet a családdal a budai hegyoldalban, lefelé jövet mindenképpen ebédlejünk meg a Pasarét Bisztróban, hiszen barátságos teraszával, szezonális ételválasztékával az egész család kedvében szeretnének járni.

Fotó: Facebook

Írjon véleményt