A lecsó három neve – Válogatás a legizgalmasabb INSTA-oldalakból

Bátran állíthatjuk, hogy a paprika-paradicsom kombinációján alapul étel, a lecsó, szinte minden nemzet konyhájában ismert. Ha megvan a napérlelte paradicsom és az illatos paprika, innentől kezdve csak a képzelet, vagy a helyben felelhető egyéb alapanyagok tárháza szabhat határt. Nézzük meg hát, hogyan készítik a világ különböző pontjain, a nálunk is oly népszerű nyári fogást.

 

Menemen, a török

A törökök nem aprózzák el: lecsóval indítják  a napot, méghozzá a tükörtojásos verzióval, sajttal kiegészítve.

Shakshuka, a közel-keleti

Paradicsompürés, római köményes és korianderes. Tehát fűszeres, mint maga a Közel-Kelet. Kihagyhatatlan.

Gyuvecs, a balkáni

A szerb lecsó bárányhússal készült, mint annyi minden arrafelé. Ráadásul rizzsel készül, hogy még komplettebb legyen.

 

A nyitóképet Jarosław Ceborski készítette.

Írjon véleményt