Bátran állíthatjuk, hogy a paprika-paradicsom kombinációján alapul étel, a lecsó, szinte minden nemzet konyhájában ismert. Ha megvan a napérlelte paradicsom és az illatos paprika, innentől kezdve csak a képzelet, vagy a helyben felelhető egyéb alapanyagok tárháza szabhat határt. Nézzük meg hát, hogyan készítik a világ különböző pontjain, a nálunk is oly népszerű nyári fogást.
Menemen, a török
A törökök nem aprózzák el: lecsóval indítják a napot, méghozzá a tükörtojásos verzióval, sajttal kiegészítve.
Shakshuka, a közel-keleti
Paradicsompürés, római köményes és korianderes. Tehát fűszeres, mint maga a Közel-Kelet. Kihagyhatatlan.
Gyuvecs, a balkáni
A szerb lecsó bárányhússal készült, mint annyi minden arrafelé. Ráadásul rizzsel készül, hogy még komplettebb legyen.
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra