A legszebb magyar kenyerek – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Habár augusztus 20-án államalapító Szent István királyunkat ünnepeljük elsősorban, a világháború utáni kommunista időkből, ezen a napon ragadt az új kenyér ünnepe is. Rendszerváltás óta pedig, az augusztus 20-i szentmiséket követően kenyérszentelést is tartanak. Lássuk hát, hogy az elmúlt évtizedben, szerencsésen újjáéledt kenyérsütés eredményeképpen, a magyar pékek, milyen finomságokat készítenek. Persze nem csak ezen az egy napon.

Jacques Liszt – Misi, a pék

Juhász Mihály banki jogászból lett kenyérsütő, aki pékséget nyitott többedmagával az Apáczai Csere János utcában. Mára Budapest egyik legjobb péksége az övé, ahol semmiből nem spórolják ki a jó minőségű alapanyagot.

Limara Péksége – Libor Mária

A makói gasztroblogger jó 10 éve nem vett boltban kenyeret, csakis saját sütésű kenyeret, péksüteményt, kalácsot fogyasztanak otthon. De megfertőzte a kenyérsütés szenvedélyével barátait, ismerőeseit is, és örömmel konstatálja, hogy sok étteremben is saját kenyeret kínálnak.

Pékműhely – Vajda József

Józsi pék, a Pékműhely és a Szerelmeslevél tulajdonosa sem péklapáttal a kezében született. Amióta azonban kenyereivel rengeteg embernek szerez örömet, igazi hivatását is megtalálta. Kakaós- és fahéjas csigái, friss kenyere, péksüteményei és szókimondása, legendásak Budapesten. 

Búzalelke Pékesség- Kovács Bea

A Balaton legfinomabb és legillatosabb kenyereit kínálja Bea, többek között a káptalantóti Liliomkert Piacon. Őrületesen finom magvas, fűszeres,csokis, gyümölcsös kenyereket és pocakokat készít, a gondosan előkészített és megmunkált tésztából.

Artizán – Fekete Gergő

Fekete Gergő, a kenyérbloggerből lett pék, többek között Franciaországban tanulta ki a mesterséget, de számtalan európai pékségben bejutott a kulisszák mögé. Amellett, hogy felejthetetlenül finom pékáruval szolgál, az összes itt kapható finomság adalékanyagmentes és lehetőség szerint bio.

A nyitóképet  Ben Garratt készítette.

Írjon véleményt