Ezt ettétek az európai fesztiválokon – Válogatás a legizgalmasabb Insta-oldalakból

Jó pár éve tudjuk, ha fesztiválozni megyünk, akár itthon, akár külföldön, nem kell beérnünk bármivel. Ez igaz a zenei- és programkínálatra, de éppúgy igaz az ott kapható ételekre is. A legjobb street foodokat készítő bisztrók települnek ki food truck-jaikkal, hogy minőségi választékkal csillapítsák a fesztiválozók étvágyát. Neked melyik a kedvenced?

Glastonbury, Nagy-Britannia 

A világ egyik leghíresebb és legnagyobb fesztiválja, melyre a földkerekség minden pontjáról érkeznek a bulizni vágyók. 46 éve várják az aktuális zenerajongók ezt az 5 napot, hogy együtt lehessenek kedvenceikkel.

Pohoda, Szlovákia

A húsz éve indult Pohoda, Szlovákia legnagyobb fesztiválja: 3 napi pörög a zenei élet a trencséni repülőtéren, ahol megmaradtak az eredeti fesztiválozós feelingnél: zenehangsúlyos a program, de street foodokban sincs hiány.

Tomorrowland, Belgium

Tomorrowland fesztivál a belga Boom nevű helységben rendezik meg 2005 óta. Az egész egy óriási felnőtt Disneyland, őrületes zenei aláfestéssel. Itt található Európa legnagyobb nagyszínpada, vízeséssel, és minden nap tűzijátékkal. Hentes, pékség, de vannak luxus bungalow-k, pezsgőfürdővel, saját komornyikkal és Michelin-csillagos szakáccsal.

Exit, Szerbia 

Az EXIT a legnagyobb zenei fesztivál a Balkánon, amely a Legjobb nagyfesztivál díjat is birtokolja. Nagy utat járt be idáig, mióta 2000-ben, a szerbiai diáktüntetések árnyékában megszületett. A világ 60 országából összesen 2 és fél millió látogatót vonz az újvidéki Péterváradi erődben megrendezett fesztivál.

Wacken Open Air, Németország

A Wacken Open Air igazi kemény cucc, hiszen a világ egyik legnagyobb nyári metálfesztiválja. Évente rendezik meg a németországi Wackenben. Van itt minden a legkeményebb szekcióból: black, death, thrash, gothic, folk és nu metal, metalcore és hard rock is.

Írjon véleményt