III. Kenyérlelke fesztivál -Az év legnagyobb szénhidrátbulija

Augusztus 20-án reggel 10-18 óráig harmadik alkalommal rendezik meg, a kovászos kenyeret készítők találkozóját Budapesten, a MOM Kulturális Központban. Az igazi kenyérsütésben jártas emberek és az egész pékszakma legjavát vonultatja fel a találkozó. A kenyér ősidők óta a legfontosabb alapélelmiszerünk, ezért is tartják a fesztivált az államalapítás és az új kenyér ünnepén augusztus 20-án, ami a legrégibb magyar ünnepnap.

Miért a Kenyérlelke?

Kenyérlelke fesztivál összekapcsolja az otthon sütő anyukákat, apukákat a Michelin díjas séfekkel, borkészítőkkel, gasztrobloggerekkel, és pékekkel . A találkozó fő célja, hogy a kenyér szerelmeseit összehozza egy nagyszabású családi rendezvényen, ahol megismerhetik egymást, kicserélhetik tapasztalataikat és bemutathatják a nagyközönségnek termékeiket. 
A fesztivál szervezői szeretnék visszaemelni a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit. Ezen a napon minden a kenyérről szól: a gyerekek játékos formában tanulhatják meg a kenyér és péksüteményeknek a készítését, a felnőttek pedig a számtalan szórakozási lehetőség mellett egy versenyen is részt vehetnek.

Kenyérverseny

A találkozón és a versenyen is csak olyan kenyerek vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból és kovásszal készültek.
A profi osztályban olyan nívós pékségek versenyeznek majd, mint a Pipacs, Pékműhely, Jacques Liszt, Marmorstein, Panificio il basilico, Artizán, Kiskovász pékség, Királypék, Inez bagel shop, Csepregi pékség, The Mill, Panel pék, Innió étterem, G&D kézműves pékség.  
Az otthon sütők közé, pedig bárki jelentkezhet, aki nem cégszerűen süt kenyeret.
Kategóriák: a félbarna kenyér, a teljes kiőrlésű kenyér, a bagett és a croissant. 

Családi nap

A zenei színpadon óránként váltják egymást majd a népi és világzenei zenekarok: Besh o droM, Lakatos Mónika Folk Trió, Creme de la pop, Broders, Couple. A gyerekek játékos formában készíthetnek kis kalácsokat és briósokat a Miele gasztroszigetén, ahol a Jacques Liszt és az Artizán pékség is tart workshopot felnőtteknek a kovászos kenyér és a tarte készítéséről.
Az Anyukám mondta étterem (Encs) világszínvonalú ízeivel lesz jelen, a Leo és a Beszálló kerti konyhával készít kenyérre valókat. Fröccsök és jó borok a Bortársaság jóvoltából lesznek, a Balkezes sörfőzde kézműves söröket kínál, a Superjuice pedig egészséges hűsítőket. És fagyi a Kedveskrémtől.

Az eseményről még több infó: ITT

 

 

Írjon véleményt