Mit hoz majd a Séfek Séfe? – Újabb főzős vetélkedő indul

Szinte minden csatorna lovagol valamennyit a gasztrohullámon, sőt komplett adókon zubog a víz és serceg a hagyma, az utóbbi évek leglátványosabb tematikus fölívelése a főzésé. Többek között itt vagyunk mi is a gastroguide.hu-val. A TV2 új műsora nemzetközi formátum, többek között Németországban, Izraelben és Romániában már végigizgulták a nézők a Game of Chefs adásait, és holnaptól a magyar közönségen a sor.

Kik versenyeznek?

A Séfek Séfébe profik és amatőrök egyaránt jelentkezhettek, innentől egyformán esélyesek arra, hogy meggyőzzék a zsűrit arról, hogy továbbjuthatnak. A lebonyolítás egyik különlegssége, hogy nemcsak egyénileg, hanem a későbbiekben csapatban is jól kell tudni dolgozniuk a versenyzőknek. 

Kik zsűriznek?

Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András séfek egyike sem ismer kompromisszumot – legalábbis a konyhában. 

Vomberg 38 éve kezdte a szakács szakmát tanulóként, azóta dolgozik a pályán, jelen pillanatban már nem konyhafőnökként. Tanít, és versenyez, az elmúlt két szezonban ő volt a magyar Bocuse D’or csapat coach-a. És annál több is: tartása, precizitása, megfontolt karaktere a magyar csapat stabilan kiváló szereplésének meghatározó eleme volt. „Séfnek nem születnek az emberek, séffé válni kell, az egy rang, azt ki kell érdemelni” – vallja a mester.

Vomberg Frigyes

24 éve dolgozik a szakmában Wolf András, 8 éve vezeti a Boscolo Hotel Salon éttermét, jelen pillanatban 63 ember dolgozik a keze alatt.  “Séfnek lenni számomra annyit jelent, hogy a séf minden tányérján felismerhető legyen, hogy az az ő keze munkája. Tényleg ez a lényeg, hogy a szíve-lelke benne legyen az ételben” – foglalja össze hivatását a konyhafőnök.

Wolf András

Krausz 12 éve dolgozik szakácsként, Angliából hazatérve a ZONA, majd a Bestia séfje volt. “Jó séf csak abból lehet, aki tehetséges, van szépérzéke, alázatos, teherbíró és bírja a negatív kritikát, nem megsértődik, hanem abból építkezik” – árnyalja még néhány kritériummal a harmadik zsűritag is az elvárásokat.

Krausz Gábor

Mi a tét?

A séfek vezetésével egyre több feladatot megoldva napról napra szűkül majd a mezőny. A műsorfolyam végén az is kiderül, melyik séf tanítványa bizonyul a legjobbnak, ki lesz a Séfek séfe, és ezzel a 10 millió forintos fődíj és a franciaországi Paul Bocuse Intézet három hetes kurzusának birtokosa. És igazából ezen a ponton kapja föl az egyszeri néző a fejét, mert az utóbbi évek egyik leglátványosabb berobbanása volt a hazai köztudatba a Bocuse d’Or verseny, köszönhetően Széll Tamás és a magyar csapat európa bajnoki címének és a világdöntőn elért negyedik helyének. Ha egy vetélkedősorozatban a magyar Bocuse d’Or csapat coach-a is zsűritag, és a fődíj része a Bocuse Intézet egyik kurzusa, akkor nem alaptalanul támad az a várakozásunk, hogy komoly szakmai felügyelet és értékítélet várható.

Írjon véleményt