Ott a helyünk: Dunapest Fesztivál

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg a Dunapest Fesztivált, mely nem csak földrajzilag, de tematikailag is a főváros folyója köré szerveződött. Egyszerre célja, eszköze és témája a fesztiválnak a Duna: szeretné felfedezni azt természeti és kulturális oldalról egyaránt, egyúttal nyilvános művészeti és szakmai fórumot is teremt a Duna körül, újraértelmezi folyónk közösségi szerepét.

Szeptember 1-3. között a főváros 12 helyszínén, természetesen végig a Duna partján maradva, száznál is több program várja az érdeklődőket: képzőművészet, városi és szigeti séták, felfedezések, irodalom, koncertek, gyerekprogramok, futószínház és gasztronómia. Izgalmas koncertek a Népszigeten, rendhagyó művészeti projektek és halászléfőzés Budafokon, de a fesztivál a vízre is költözik koncertjeivel, irodalmi beszélgetéseivel.
Éppúgy helye van a fesztiválon osztrák és román zenekarnak, a Visztulát az elejétől a végéig átevező lengyel Kamińskinek, mint a Duna természeti környezetével foglalkozó WWF-nek vagy a part menti kincsekből játékosan életre hívott alkotásoknak a Deák17 Galéria gyerekprogramjain.

Egy kicsit ismét közelebb kerülhetünk a Dunához.

A nyitókép a rendezvény Facebook oldaláról származik.

Írjon véleményt