Sziget 2017 – Két evőbajnok beszámolója

A 25. Sziget igazi világsztárokkal, hatalmas bulikkal és elképesztő hangulattal várja a látogatókat egy teljes héten át. Azonban Pink két slágere közt az evés-ivásra is gondolnunk kell, hogy kellő energiával töltsük fel magunkat a hajnalig tartó bulizásra.
Lássuk két szerzőnk, Laczó Lilla És Csapody Bence személyes kedvenceit!

Lilla

Ugyan a fesztiválok inkább a “junk foodok” térfelét erősítik, nekem, az örök diétázónak, fontos, hogy kicsit egészségesebb, nem túl hizlaló ételeket egyek. Sajnos be kell valljam, hogy nem volt könnyű dolgom és ezért muszáj is volt egy-két megengedősebb napot tartanom a Szigeten.
Az alakomra még nagyjából vigyázó reggeli kedvenceim az á Table és a friss gyümölcsös standok voltak. A francia pékség engem szuper tojásos ételeivel és quiche kínálatával nyert meg. Ezek nem csak finomak, de kellő energiaforrások is a fesztiválozáshoz. A gyümölcsös standoknál pedig egy frissen facsart vitamin bombára érdemes megállni a nyári hőségben.

á Table és a friss gyümölcsös standok

Nagyobb falatnak a PolaPolát és egy új versenyzőt, a Digót ajánlom. Ugyan a PolaPolásokat már végig kóstoltattuk korábban is, idén megújult kínálattal érkeztek. Nekem a legjobban a grill kolbász, a sült cukkinit a cékla saláta ízlett a legjobban. A Digós srácok pedig frissen gyúrt, kemencében sült nápolyi pizzájukkal bűvölik el a látogatókat. Ugyan a pizza nem egy fogyókúrás étel, garantálom, hogy ezért a pizzáért megéri bűnöznünk picit!

Pola Pola és Digó

Akik pedig valami kisebb falatra vágynak, a Casa piadinával vagy a Grill Cornnal biztosan nem nyúlnak mellé. A piadinások egy falatnyi Olaszországgal megtöltött vaslapon sült lepényei 7 különböző ízben kaphatók. A Grill Corn csapata pedig az egyszerű, de nagyszerű sült kukoricáit hagyományos sós, illetve kicsit extrább chilis és fokhagymás vajas ízekben kínálja a Szigetezőknek.

Casa Piadina és Grill Corn

Bence

A fesztivál hangulatához hozzátartozik a sörözés, ami mellé tökéletesen passzol egy hamburger. A személyes kedvenceim a Zing burgerei, azok közül is a karamellizált hagymával készült Street Burger, amihez nagyon szeretem a kívül ropogós, belül mégis omlós hasábburgonyájukat. Aki ezzel szemben azonban inkább a halas ételeket preferálja, a Nemo standjánál találhatja meg számítását, a fish&chipstől a halas burgerekig.


Nem csak a belvárosi piacon érdemes megkóstolni a Lakatos Műhelyben hegesztett finomságokat, hanem a fesztiválon is. Az én kedvencem a vörös currys kolbásszal, thai coleslaw salátával és mogyoróvajas mustárral készült Thai Sausage Dog.

Lakatos Műhely

Ahogy a hőmérő higanyszála felszökik, gyakran inkább a könnyebb ételeket kívánjuk. A Sziget VIP területén található a Costes standja, ahol az enyhén fűszeres öntettel és sok zöldsalátával készült csirkés wrap perfekt éhségűző két koncert között.

Costes

Ugyan nem egyezik teljesen az ízlésünk Lillával, egy dologban maradéktalanul egyetértünk: a számos színvonalas alternatíva mellett sajnos még mindig rengeteg olyan étkezde található a fesztiválokon, ahol rossz minőségű ételeket árulnak, az előre kisütött húsoktól, a fél napokat az edényben álló tésztás ételekig.

A nyitókép a Sziget oldaláról származik.

Írjon véleményt