Globalistakonyha a Séfpláza Kitchen-ben

A Globalistakonyha csapata rendszeresen szervez popup főzéseket a világ minden pontjától hazánkba invitált séfekkel. Ezúttal Santiago Lastra Rodriguez mexikói nomád séfen volt a sor, hogy megmutassa mit hozott magával.

Nem mindegy ki és az sem, hogy hol

A Klauzál téri Vásárcsarnok első emeletén nyílt Séfpláza Kitchen pedig rendesen felnőtt a feladathoz és tökéletes közeget biztosított Santiago Lastra séf vacsoraestje számára. A séf elképesztően kifinomult ízkombinációkkal kápráztatta el a közönséget, a menüt pedig a Bortársaság Sauska borválogatása kísérte.

Mit kell tudni a séfről?

A fiatal, ambíciózus séf, ha a főzésről van szó nem ismer szabályokat. A lényeg, hogy szívvel-lélekkel főzzünk. „A szívem mexikói, de megtanultam európai alapanyagokkal friss, színes és enyhén csípős ételeket készíteni. Mexikón kívül képtelenség hagyományos és autentikus mexikói konyhát vinni, de ha sikerül belecsempészni az ételek lelkét a helyi alapanyagokba, nagyon érdekes eredményt kapunk.”– magyarázza, amikor a mexikói nomád séf elnevezésről kérdezzük.
15 évesen egy mexikói olasz étteremben kezdett el dolgozni. A mexikói és nemzetközi szakmai tanulmányokat követően, olyan elismert éttermekben dolgozott, mint a baszkföldi Mugaritz, a koppenhágai Bror és a Pamplonában található Hotel Europa. Legnagyobb sikereit és elismeréseket pedig Skandináviában érte el. Itt a Nordic Food Lab égisze alatt, helyi skandináv gabonából készített tökéletes, könnyen emészthető tortillát.

Tulumban a NOMA MEXICO-ban – ami sokak szerint a világ legizgalmasabb pop-up étterme volt-,​ Project Managerként dolgozott Rene Redzepi és Rosio Sanchez mellett, ahol kutatóutakat szervezett, a logisztikáért felelt és az ország legjobb alapanyagainak beszerzésén fáradozott. Santiago Lastra nemrég visszatért Európába, azzal a küldetéssel, hogy megmutassa, mennyire ízletes érdekes és játékos a mexikói konyha. 

Santiago Lastra Rodriguez

 

 

Mi is a SéfPláza Kitchen?

Klauzál téri Vásárcsarnok első emeletén mindent egyszerre megtalálunk, ha főzésről van szó, legyen az rendezvény, céges tárgyalás, vagy buli. A profin felszerelt co-working konyha lehetőséget biztosít új menüsor tesztelésére, továbbképzésekre, gasztro témájú videók felvételéhez. De gyakorlott a csapat catering és szervezés területén is. 
170 m2-es gasztrotér, ahol egyszerre több séf is tud dolgozni külön munkaszigeteken.

 

Írjon véleményt