Novemberben nyit Jamie Oliver budapesti pizzériája

A Gozsdu Udvarban kap helyet Jamie Oliver első kontinentális európai pizzériája. A Jamie’s Italian Budapest franchise jogait jegyző Zsidai Group a várban lévő étteremhez képest némileg alacsonyabb árakat ígér és házhozszállításra is készülnek.

Jamie úgy, mint még soha

Bár Nagy-Britanniában és Indiában már működnek hasonló Jamie’s pizzériák, az új budapesti egység a Jamie rendszeren belül teljesen új koncepciót képvisel, tehát elmondhatjuk, hogy ilyen Jamie Oliver-étterem még sehol sincs a világon. Ráadásul 2018-ban újabb két pizzázó megnyitását tervezik Budapesten, később pedig valószínűleg vidéken is terjeszkedni fognak.
Az étterem „egy laza, elérhető hely” lesz a város szívében, ahonnan már a nyitástól kezdve házhozszállítást is vállalnak majd. A pizzát alaposan megválogatott alapanyagokból készítik, amiknek meg kell felelniük Jamie Oliver és csapata szigorú előírásainak. A legtöbb felhasznált összetevő Olaszországból érkezik majd, de amit lehet, igyekeznek Magyarországról beszerezni.

“Sajnos itthon nem egyszerű olyan gazdaságokat találni, ahonnan elegendő mennyiségű és megfelelő minőségű alapanyaghoz lehet jutni – magyarázza Takács J. Roland, a budapesti Jamie’s Italian séfje -, de a magyar mangalica például ott lesz majd a választható feltétek között.” A pizzatészta természetesen minden nap frissen készül majd, az egyes pizzákat pedig csakis rendelésre csinálják – nem dolgoznak előre, még a legforgalmasabb napokon sem-, hogy a vendégeknek minél ropogósabban és ízletesebben tálalhassák fel őket. Az igazi olasz, leheletvékony, kovászos tésztás, ropogós szélű pizzákat kb. 400 fokos kemencében 4-5 perc alatt sütik készre.

A kínálatban tizenötféle pizza szerepel majd, ezek között helyet kapnak az igazi klasszikus ízesítésűek is, de lesz néhány rendhagyóbb opció, például az édesköményes. Ezek mellett pedig saláták, tésztaételek, olasz desszertek és pizzetták – fél adag pizza, fél adag saláta – is megtalálhatóak lesznek az étlapon.

Írjon véleményt