25 év, 750 munkatárs – Mit csinál az Eventrend?

Vannak olyan nagyvállalatok, amelyek nincsenek a reflektorfényben, másban mérik a sajár sikerességüket. Az Eventrend 25. születésnapja egy ok arra, hogy megnézzük miként működtet magyar viszonylatban kiemelkedően hosszú ideje gasztronómiai és rendezvényszervezői vállalkozásokat a csapat, és alkalmaz egyedi modelleket a vállalatirányításra és -szervezésre.

Gálától BRKLYN-ig

A cég alapvetően négyféle területen dolgozik: eseményszervezés és ügynökségi munkák (Gála, Sensation, Touché vagy Bonus); a “kiszervezett” vendéglátás, amikor egy intézmény keretein belül biztosítják a vendéglátást (Tudományos Akadámia, Groupama Aréna, Fővárosi Nagycirkusz, Boscolo Prága vagy a MÜPA); a bérleti vagy üzemeltetés alapú vállalkozás (BRKLYN, Symbol) és a negyedik területet úgy foglalhatnánk röviden össze, hogy ahol a tömeg van. Értsük ezalatt mondjuk a Westendet (Séf Asztala) vagy a Széll Kálmán teret (Pre-Go). A portfólió tehát a hot-dogtól a fine dining-ig tart, hiszen legyen az meccsszünet az Arénában, vagy ünnepi vacsora a Salonban, a vendég egyet akar, jól érezni magát.

Karrier-távlatok

A cég alapítói, Kőrössy Zoltán, Nagy Gábor és Váli Péter olyan modellt igyekeztek kidolgozni, és menetközben csiszolni, ami vonzóvá teszi a velük dolgozóknak a hosszabbtávú együttműködést. Mint mondják, ma a magyar piacon sok munkavállaló 30 éves kora körül eléri azt a pontot, ahol az üvegplafon felett látja a tulajokat, de ő maga nem rendelkezik olyan tőkével vagy network-kel, amire adott esetben saját vállalkozást húzhatna. “Egyre kevesebb a családi utódlás, a rendszerváltás környékén vállalkozó vendéglősök már nyugdíjas korba lépnek. Ausztriában százával vannak olyan szállodák, ahol a 30 éve működő vállalkozást egyszerűen nem akarja továbbvinni a következő generáció. Ekkor tudunk mi olyan szolgáltatást nyújtani, ami átlendíti ezeket a vállalkozásokat a nehézségeken. Rájöttünk, hogy ki kell nevelnünk azt az ügyvezető-generációt, akik effektíve helyettünk tudnak ügyvezetők lenni” – magyarázza Kőrössy Zoltán a céges struktúrát. Nagy Gábor tovább árnyalja a képet: “Ha a dolgozóink közül valaki beiratkozik a mi vezetőképzésünkre, egy év alatt közel 60 napja megy el erre. Az iskola folyamatosan fejlődik, vezetői licensz-et adunk, és mai tudásunk szerint nemsokára minden szükséges részterületre lesz saját oktatási anyagunk. A munkatárson áll, hogy mikorra lesz ügyvezető, majd tulajdonos is abban a cégben, amit ő irányít”. Mára 25 fő alapítóktól független ügyvezető és közülük már 14 cégtárs a fejlesztés eddigi eredménye. (x)

Nagy Gábor és Kőrösy Zoltán, az Eventrend alapítói

Írjon véleményt