Az Art Market (Közép- és Kelet-Európa, egyik legkiemelkedőbb művészeti vására) kísérőrendezvényeként, Magyarországon főz 4 napot a világhírű izraeli séf Yossi Elad az Innio étterem séfjével, Tóth Szilárddal.
Közel-Kelet inniósítva
Egészen vasárnapig (okt.15.) van tehát lehetőségünk, hogy megkóstoljuk Tóth Szilárd közel-keleti menüsorát az Innio étteremben, melyet Yossi Eladdal közösen készítettek. Szilárd, hogy teljesen beleélje magát a Yossi-féle stílusba 1 hetet töltött az izraeli sztárséf londoni konyháján, a The Palomar-ban.
A kommunikációval köztük már csak azért sem lehett sok gond, mivel Yossi 1948-ban Pozsonyban született, s nagymamája konok magyar asszony volt, aki unokáival is csak magyar nyelven volt hajlandó szóba állni. Izrael legnépszerűbb éttermének a MachneYuda séfje, tehát tökéletes magyarsággal beszéli nyelvünket.
A nagymamától ellesett magyaros fordulatok meg-megjelennek ugyan ételeiben, ezúttal azonban 100%-ban a Közel-Keleti régióra jellemző ételeket készítettek Szilárddal: zöld falafel makadámia krémmel, bárány kebab tahinivel és minipitával, tengeri süllő sashimi tabuleh ananásszal, vagy a nagyon ütőd mandulakrémes és fügés pite.
Az eseményről és a menüsorról még több info: ITT
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra