Jeruzsálemi csúcskonyha Budapesten

A világhírű Machneyuda étterem séfje, Yossi Elad október 12-től négy napon át mutatja be különleges fogásait az Innio étterem és bárban. Aki járt már ott, tudja miről van szó, aki még nem, annak kivételes gasztronómiai élmény lehet.

A séf: Yossi Elad

Nem ma kezdte a szakmát Yossi Elad. Gyerekkora óta séf szeretett volna lenni, és egy rövid tanulmányi (hotel menedzsment) kitérőt leszámítva, mindvégig hű maradt az álmaihoz. Több kisebb étterem üzemeltetése után, a 2009 -ben nyílt Machneyudával valósággal berobbant a jeruzsálemi gasztronómiai elitbe. Már a nyitás évében Izrael legjobb éttermévé választották. Következő éttermét Londonban nyitotta 2014-ben, The Palomar néven. London kicsivel nagyobb pálya, mint Jeruzsálem, a The Palomart 2015-ben mégis a város legjobb éttermének jelölte a GQ és a TIMEOUT magazin egyaránt.

A Machneyuda csapata, edénnyel a fején: Yossi Elad séf

A menü:

Fekete tengeri sügér sashimi, tabuleh, ananász

Zöldségtatár, fürjtojás

Zöld falafel, makadámia krém

Csicsókaleves, tintahal, csipkebogyó

Tőkehal, sós citrom, sárga joghurt, zöldbab, harissa

Bulgur rizottó, póréhagyma, cukkini

Arraies – kebab, zöldsaláta, tahini, pita

Báránylapocka tagine

Malabi – jeruzsálemi panna cotta, rózsavíz

Knafeh – Kadaifi tészta, citromkrém, narancs

Kenyér fagylalt, túró, tárkony

További információk: ITT

 

Írjon véleményt