A cold brew meg fogja változtatni a jegeskávéról alkotott képedet. Mágikus kávénak is nevezik, de mégis mitől olyan különleges?
Ez a módszer Marokkóban és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, fűszeres és összetett ízt ad a legolcsóbb kávénak is. A lényege, hogy néhány evőkanál barnacukorral bekeverve, egy egész éjszakán át állni hagyjuk a kávét a hűtőben, reggel pedig már fogyaszthatjuk is tejjel, tejszínnel vagy sűrített tejjel (de adhatunk hozzá akár édesköményt vagy mandulaaromát is). Mindegy, hogyan variálunk, a végeredmény varázslatos lesz.
Hozzávalók:
2/3 csésze durvára őrölt kávé
3 csésze víz
1 teáskanál fahéj
3 evőkanál sötét barnacukor
tej vagy tejszín
jég
Elkészítés:
A keverjük össze a kávét, a fahéjat és a cukrot a vízben, és egy befőttesüvegben tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Reggel minden adaghoz tegyünk jeget egy-egy magas pohárba. Szűrjük le a kávét, töltsük a poharakba (kb. a háromnegyedéig), és ízlés szerint adjunk hozzá tejet vagy tejszínt. Ennél ütősebben nem is indulhatna a reggel!
Forrás: Food52
Írjon véleményt
Vélemény írásához be kell jelentkezned az oldalra