Nemzetközi konyhaművészeti közösség épül

Az idén elsőként megrendezésre kerülő Terroir Budapest Forum a vendéglátás területén kiemelkedő innovatív trendalkotókat vonultat fel a résztvevői között: séfek, termelők, szállodatulajdonosok, borszakértők, gasztronómiai turizmussal foglalkozó szakemberek, újságírók, médiaszereplők és nemzetközi üzleti vezetők százai érkeznek a rendezvényre. A nemzetközileg elismert fórum 2017. október 30-án hétfőn kerül megrendezésre a Brody Studiosban Budapesten.

Főszerepben a  magyar gasztronómia

A  nemzetközi üzleti kapcsolatok építését és oktatási programok terjesztését megcélzó Terroir Hospitality Kanadában 12 éves múltra tekinthet vissza a világ legkiválóbb vendéglátósai körében. A Terroir 2017 májusában Európa felé is nyitott, és Berlinben sikeresen útjára indította a programot ezen a kontinensen is. A rendezvényt Németország legjobb séfjei és a média is nagy elragadtatással fogadta. A Terroir idén Magyarország első nemzetközi fórumát is megrendezi, hogy a szakmai fejlődést célzó, az élelmiszeripari fenntarthatóságra fókuszáló rendezvény keretein belül összehozza a vendéglátóipar újítóit.   

A Terroir Budapest programja négynapos betekintést enged Budapest konyhaművészetébe: kulináris túrák, vacsorák és borkóstolók várnak a vendégekre, melyek során a nemzetközi séfek, gasztronómiai turizmus területén tevékenykedő szakemberek és újságírók Budapest feltörekvő gasztroszakembereivel és éttermeivel ismerkedhetnek meg.

Irány a Balaton!

A túra ezt követően a balatoni régióban folytatódik, ahol a kanadai származású helyi borász, Gilvesy Róbert lesz a házigazdánk. Két nap alatt helyi termelőkkel és szőlőtermelőkkel, fogadósokkal és innovátorokkal találkozhatnak a látogatók, akik betekintést nyújtanak a helyi termelési technikákba, szokásokba és örökségbe.

A Terroir exkluzív eseményéről további részletek : ITT   

Visszaigazolt résztvevők

  • Magyar Séfek, Termelők és Házigazdák
  • Gilvesy Róbert | Gilvesy Pincészet
  • Jókuti András | Világevő
  • Veres István | Babel
  • Mautner Zsófia | Chili & Vanília
  • Balázsy Panna | Globalista Konyha
  • Kelemen Áron | Mazel Tov
  • Miguel Rocha Vieira | Costes
  • Fekete Zsóka | Mangalicatenyésztő
  • Nemzetközi Séfek
  • Amanda Cohen | Dirt Candy | New York
  • Albert Ponzo | The Royal | Prince Edward megye
  • Mara Jernigan | Belize és Kanada
  • Sebastian Frank | Horváth | Berlin
  • Nemzetközi Média és Szakértők
  • Rebecca Mackenzie | Elnök, Culinary Tourism Alliance
  • Fiona Beckett | The Guardian, Egyesült Királyság
  • Magdalena Kaiser | Marketing Igazgató, Wine Marketing Association, Ontario

 

 

Magyarország nemzeti borászati identitásának megerősítése a vulkanikus borászati régiókon keresztül

Magyarország dicsőséges borászati történelemre tekinthet vissza. A reneszánsz alatt Magyarország termelte a világ néhány legkeresettebb italát. …a jövő még ennél is izgalmasabb, ahogy a magyarok elkezdik újra felfedezni lenyűgőző vulkanikus területeiket …”  John Szabo MS, szerző, “Volcanic Wine, Salt, Grit and Power”.

Társkurátorok: Gilvesy Róbert, borász, Gilvesy Pincészet; Magda Kaiser, Master of Wine aspiráns, PR igazgató, Wine Marketing Association, Ontario.

 Vizsgálóbizottság:

Fiona Beckett, borászati író, The Guardian, Egyesült Királyság

Jeremy Bonia, sommelier és tulajdonos, Raymond’s, Újfundland, Kanada

Mercedes Bachelet, igazgató, Adam/Albin éttermek, Stockholm, Svédország

Attila Tálos, Bortársaság

Gilvesy Róbert és Magda Kaiser (Master of Wine aspiráns) kurátorként vett részt egy nemzetközi borászati vezetők társaságában tartott vulkanikus borkóstolón, hogy feltárják a magyar vulkanikus borokban rejlő világszínvonalú erősségeket.

 Ha a magyar borok egyedi identitást kapnak, az marketinges szempontból kiindulási alapot, pozicionálást biztosít, valamint piacot teremt a borturizmus számára is. Három nemzetközi szakértőt és vevőt hívtunk meg különböző piacokról, hogy meghallgassuk a véleményüket a helyi küldöttek mellett. A cél, hogy feltárjuk, mi különbözteti meg a magyar terroirt és milyen lehetőségek várnak a magyar borra a világpiacon. Megvizsgálunk 5 fő őshonos szőlőfajtát a Badacsony, Balaton-felvidék, Muzsla, Mátra, Somló és Tokaj-Hegyalja szőlői közül – a furmintot, a juhfarkat, a kéknyelűt, a hárslevelűt és az olaszrizlinget, és egy nemzetközi változatot, amelyet a 18. század kezdetétől termelnek Magyarországon: a rajnai rizlinget.

Kérdések, amelyeket érinteni fognak:

  • Van olyan közös szál, amely a magyarországi vulkanikus borok identitásteremtése mögött húzódik?
  • Mi különbözteti meg a magyar vulkanikus borokat másoktól?
  • Mit jelenthet ez a globális piacon?
Keresőszavak:

Írjon véleményt