Demo konyha a piacon

Mit takarhat ez a név, és miért is Budapest gasztropiacaként emlegetett Hold utcai piacon nyílt? A választ a szakmabeliek már tudják, de kicsit utánajártunk annak, mi is van készülőben. Az eredeti terv szerint a 2016. év végéig, a Sas utca 15.-ben nyitott volna meg a Société Ház, de az építkezéssel járó csúszások közbeszóltak, így tulajdonképpen egy mondhatni normál építkezéssel járó rumli volt az eredendő ok. Deli Jánosnak, a Société gasztronómiai vezetőjének viszont jött az ötlet, hogy kivehetnének valahol egy konyhát. Nem hagytuk ki az adódó lehetőséget, és megkérdeztük őt, miként is volt ez.

Végül, mint látjuk, nem konyha lett belőle.

– Valóban nem! Gondoltam, a Hold utcai piacon ezt az ötletelés fázist akár meg tudjuk mutatni egy demó éttermen keresztül is a nagyközönségnek.


Azt tudjuk, hogy a Société egy közösségi tér, amibe be lesz vonva a művészet, és a divat. Ezzel egyetemben a gasztronómia is komolyan megmutatja magát

– Pontosan! A fő koncepció az, hogy a művészet elérhető legyen mindenki számára, és ennek a gondolatiságában lett az a Hold utcai Société demó kitalálva. Itt össze tud szokni a csapat, itt meg tudjuk osztani a közönséggel. Meg lehet kóstolni, és ki lehet próbálni mindazt, amit képviselni fog a konyha.

Az étterem séfje ki lesz?

– Egy fiatal tehetséges séf, Krasznai Norbert fogja vezetni a konyhát, akit esetleg a Monk’s Bisrtot-ból lehet ismerni. Aztán a Márgából Gellért Bence, mint üzletvezető, és ugyancsak üzletvezető Ízer Péter. Most gyakorlatilag itt a management viszi a helyet. Nagyon jó lehetőség ez az összeszokásra, egymás jobb megismerésére, és ezáltal, amikor a nagyobb munka elindul, egy kiválóan összeszokott brigád állhat fel.


Ez olyan, mintha egy háttérkonyhát tenne valaki publikussá.

– Igen, abszolút így van. Szerintem mindenkinek jó lehetőség, akár a csapatot, akár a közönséget nézzük. Természetesen az itt elkészített és kóstolható ételek az egyszerűbb verziói a majdan elkészítésre kerülőknek, viszont remekül átadható ezen keresztül is a leendő tematika. A Házban lévő koncepció az lesz, hogy egy körülbelül ötvenfős részt elkülönítünk majd egy Fine Bistroba, a belső udvar majd egész nap várja a vendégeket, és az első emeleten egy 200 fős rendezvényterem kap helyet. Egy rendkívül sokoldalú, nagy organizáció lesz.


A Bazilika közelsége, és a belvárosi lokáció óriási erő lesz.

– Ez kétségtelen, ilyen összetett megoldás, ennyire jól felépített közösségi tér nem található másik a belvárosban. A gasztronómiát tekintve is sok meglepetés várja a közönséget. Én jómagam azt tűztem ki célnak, hogy mind a rendezvény, mind a reggeli, ebéd, vacsor tekintetében magas minőséget produkáljunk. A rendezvényekbe is belőttünk egy olyan színvonalat magunknak, amivel még szerintem itthon nem találkozhatott senki.
Deli János, sok sikert nektek és a csapatnak!

Írjon véleményt