Budapest Burger Company! Új street food étel a láthatáron


Beer & Burger néven ugrottak neki a vendéglátásnak, és a Wesselényi utca jól ismert street food bisztrójaként szereztek hírnevet. Ez nem is véletlen, hiszen a külföldi tapasztalatok alappillérén a város egyik legjobb burgerezőjévé nőtték ki magukat. Utánozhatatlan USA feeling, laza sörhangulat és minőség jellemzi őket. Ami kiemelkedő és talán a sikerük titka is egyben, az az ételek közé csempészett tradicionális gyökerekből táplálkozó BBQ. A sikert tovább is tudják vinni, mert eljött az idő arra, hogy még egy szintet 


A Budapest Burger Company életében nagy váltás következik: új helyen, megnövekedett vendégtérrel, és fantasztikus hangulattal fognak robbantani egy nagyot. A kétszáz vendég leültetésére alkalmas étteremtér, és a rájuk jellemző laza tálalású környezet kétségtelen, hogy színesebbé teszi majd a Bajcsy-Zsilinszky utca amúgy is széles gasztropalettáját. Az új egység ugyancsak amerikás enteriőrrel, sok-sok box-szal, bárral, fesztelen, könnyed, a mai trendeknek megfelelő környezettel várja majd a vendégeket. A nyári nyitás kifejezetten jól fog jönni, hiszen a 60 fős terasz még inkább csábítani fogja a vendégeket. A street food rajongók már előre készíthetik a hasukat és az ízlelőbimbóikat!

A választék alappillérei természetesen maradnak: Stillrock and roll burger (mangalica pork, bacon jam, cheddar, egg, tomato 1790 Ft), Retro HungarianMangalica Burger (mangalica pork, bacon, cheddar, redcabbage, tomato, hony-mustar mayo 1690 Ft), stb. ABBQ vonalon saját smoker-t állítanak be az új helyre, ezzel is emelve a minőséget. Azt meg már mondani sem kell, hogy az alapanyagok továbbra is a BBQ hazájából érkeznek hozzájuk. Továbbra is élvezhetjük a fantasztikus Pulled Pork szendvicset, friss hasábbal (2290 Ft), vagy akár a BBQ sertés oldalast, csöves kukoricával, majonézes káposztasalátával, és steak burgonyával (3290 Ft). A lényeg pontosan az, hogy az árakat és az ételeket egy az egyben átviszik, viszont a minőség és a választék, ha lehet, még magasabbra lesz pozícionálva. Marad a házi buci, maradnak a házi szószok, minőségi húsok, friss saláták. Ha be szeretnénk határolni a stílust, talán úgy fogalmazhatnánk, hogy egy amerikai street food-baoltott bisztró kel életre nemsokára.

Az étterem életében új felvonás, hogy Magyarországon eddig még nem látott ételt hoznak a kínálatba, nevezetesen a Chicago stílusú deep dishpizzát –  egyenesen az étel hazájából, Chicago-bólérkezik a recept. Hogy el lehessen képzelni miről is van szó, leírjuk, bár megkóstolni nem tudtuk még mi sem. Pite formában, nagyon vékony tészta felhúzva a pizza „oldalán”, az alsó rétegében irdatlan nagy mennyiségű mozzarella (Szicíliából érkezik) alapon különböző feltétek, tetején paradicsomszósz és parmezán. Azt el lehet mondani, hogy kifejezetten örömteli, hogy végre valami újdonság kerül a budapesti street food térképre. És ezzel az is bebizonyosodik, hogy igen, van még potenciál a pizzában! Bizony, még van új a nap alatt! Még szlogent is kitaláltak a terméknek, mely esélyes, hogy felrázza az utcai ételekkel foglalkozó gasztronómiát. Így szól: Olaszországban született, Amerikában nevelkedett, mi pedig elhoztuk Magyarországra (Born in Italy, Raised in the USA, Smuggled to Budapest).

NEzek után már nagyon várjuk a nyitást, vélhetően májusban már kóstolható is lesz a Chicago deep dishpizza!

Májustól új címen! 

FB: https://www.facebook.com/beernburger/

Írjon véleményt