Mi is kipróbáltuk a Jamie’s pizzeriát!

A Jamie’s igazi, utánozhatatlan gasztronómiát hozott hazánk pezsgő vendéglátásába. A világhírű séf, Jamie Oliver fantasztikus ételeivel már meghódította a világot, és most hazánkban is megkóstolhatjuk évtizedekre visszanyúló tapasztalata által életre keltett ételeket.

Az étterem – mint a Gozsdu udvar gyöngyszeme – azt a hangulatot prezentálja, mely megállná a helyét bármelyik nagyvárosban. Megnyerően színes és felettébb laza, de mégis mindenhol a minőséget tükröző enteriőr egyből elvarázsolja a vendégeket. A pultban elhelyezett látványos finomságok ínycsiklandozóan hívogató egyszerűséggel hívják fel a figyelmet arra: itt aztán van miből válogatni! Az étterem kialakítását gondos egyszerűség jellemzi, megfűszerezve egy kis lazasággal, és csipetnyi eleganciával. Ez egyértelműen azért jó, mert lehetünk hátizsákos turisták, érkezhetünk talpig öltönyben, teljesen elégedettek lehetünk az étterem adta környezettel.

A kinálat megalkotásánál ügyeltek arra, hogy minden napszakban, és minden alkalomra megtaláljuk a megfelelő ételeket. A falatkák, a Marinált Olivák (980 Ft), a Rozmaringos pizzakenyér, tengeri sóval (1240 Ft), vagy a Szalámi tál (1740 Ft) kifejezetten alkalmas kísérője egy kellemes sörözéssel egybekötött estének. A saláták frissek, és bármikor jólesik elfogyasztani, akár a Jamie cézár salátát (1140/1840 Ft).

Az étterem látványkonyhája a mai trendekhez igazodik, hiszen immáron az igények szükségessé is teszik a „konyhai show” meglétét. Ha szerencsésen tudunk helyet foglalni, egészen látványos végigkísérni a személyzet sürgését-forgását, miközben a választott ital mellett várjuk az ételeket. A hangsúly nyilvánvalóan a pizzákon van, és tulajdonképpen megtalálhatjuk azokat a klasszikus fajtákat, amik elvárhatók: a Margherita (1880 Ft), a Pepperoni, kicsit pikánsan csípős szalámival (2580 Ft), a Funghi, gombaszósszal, mozzarelláva (2840 Ft), stb.

Az biztosan elmondható, hogy lehet bármilyen ízlésünk, találunk megfelelőt. Amennyiben kisebb, vagy könnyebb ételre vágynánk, választhatunk ugyanabban az árfekvésben kisebb pizzát, és hozzá köretet, igény szerint. Ez azért is szimpatikus, mivel a családosoknak is remek lehetőség, hiszen a kisebbeknek – ahogy a közmondás mondja – csak a szeme nagy. Ha valakinek van kedvenc feltétje, ne legyen rest átböngészni az extrákat, mivel itt kedvünkre választhatunk plusz feltétekből, ami által szinte mi állíthatjuk össze az ízlésünknek megfelelőt.

A helyet figyelemreméltó kiszolgálás és udvariasság jellemzi. Sőt, érdemes előre érdeklődni a felszolgálóktól a desszertekről, mivel mi a pizzánk elfogyasztása után, már jóllakottan, a kávé után tettük ezt. Nagyon jól tettük, hogy hallgattunk a tanácsra, mert elvarázsoltak minket a ház specialitásával. Hogy mi volt az, nem áruljuk el, mert el kell menni, és bele kell kóstolni Jamie világába! Jó hír azoknak akik otthon szeretnék elfogyasztani Jamie’s pizzáit, mert  lesz házhozszállítás is! 

Pizzalelôhely: Budapest Gozsdu 

AirChef

Írjon véleményt