Hotel President, egy hely, ahol mindenkivel elnökként bánnak!

A rooftop bár és a bistro étterme a belváros kihagyhatatlan sajátos élményét nyújtó lehetősége. Az a hotel, melyben törzsvendég – hűen a nevéhez – Mr. President, ahova sok hollywoodi híresség is visszajár, ésa gasztronómián kívül a panoráma a meghatározó tényező. Ez is egy olyan hely, ami sok meglepetéssel szolgál, sőt még a világsajtó is írt róluk!

A Hotel President története Hotel Hold néven kezdődött, hűen a háznak helyet adó utcához. Érdekessége abban rejlik, hogy mostani állapotát több, három terjeszkedésen keresztül érte el. Az eredeti hotel kicsinek bizonyult, ezért tulajdonképpen a közvetlen mellettük álló épületeket kebelezte be a szálloda. Elsőnek a zsidó fürdőt, melynek emlékei még most is láthatók a homlokzaton, aztán a mellettük lévő lakóházat. Az utolsó átépítés 2016 decemberében történt. Az átépítések alatt sok értékes, múltat idéző építészeti emlék került elő, melyeket meg is hagytak, felújítottak, ezáltal a hotelt körbejárva szinte minden sarokban találunk érdekességeket, és az ittlét egy kisebb időutazást enged meg. A ház elrendezése ezeknek az átalakításoknak köszönhetően rendkívül egyedi és változatos: a modern megoldások ötvözése a múlt emlékeivel, a különféle építészeti megoldások homogenizálása és egybeolvasztása olyan élményt tud nyújtani, ami kifejezetten kivételessé teszi a Hotel President szállodát.

A ház egyediségéhez hozzátartozik az egyedülálló helikopter leszálló, amit ugyan már használaton kívül helyeztek, de a mai napig fel van festve a tetőn a leszállópálya. Az utolsó gép 2015-ben szállt le náluk, de számos sztori tartozik a múlt ezen szeletéhez. Ezt kihasználva viszont a tetőterasz fantasztikus adottságait teljes mértékig kihasználják, hiszen talán a legmagasabb tetőterasz a városban. A tavalyi évben például jégkorcsolyapályát üzemeltettek, ami olyannyira sikeres és példa nélküli volt, hogy a világsajtó is hosszan cikkezett Budapest égi koripályájáról. A nyári szezonban sem marad kihasználatlanul, mivel itt kap helyet a hotel rooftop bárja, az Intermezzo Roof Terrace, ami fantasztikus kilátást biztosít a városra. Megcsodálhatjuk a budai hegyvonulatot és a Budai Vár szépségét, a pesti irányban pedig felfedezhetjük az összes magasabb épületet, a látványnak csak a horizont szab határt!

Jelenleg 152 szoba áll rendelkezésre, jellemzően standard  és superior szobákból lehet választani, illetve van két alelnöki lakosztály. A standard szobák Budapest belvárosának történelmi hagyományait őrzik, viszont korszerűsített, minden kényelmet kielégítő formában.

Az új szárny pedig, melyet egy körfolyosós lakóépületből alakítottak ki, külön beszámolót is megérdemel! Képzeljünk el egy gyönyörűen felújított, a városra jellemző kőrfolyosós épületet, melynek belső udvara felett fénytető, benne pedig modern pihenőtér található. A régen lakásokként szolgáló helyiségekből pedig hotelszobákat alakítottak ki, aminek egyediségéhez kétség nem fér. Ha nem is megszállni szeretnénk, még akkor is érdemes megnézni!

Természetesen a szálloda rendelkezik különféle szolgáltatásokkal: konferenciatermekkel, panoráma üveggel és speciális kilátással a városra. És az elmaradhatatlan wellness- és fitness szolgáltatás is megtalálható: egy 12 méteres medencével, jacuzzival, szaunával, merülőmedencével.

A Hotel President gasztronómiája követi a mai trendeket, és étterme nyitva áll a nagyközönség számára is, hiszen mint külön bisztró is funkcionál. Jelenleg egy frappáns lunch menüvel is futnak, amit úgy találtak ki, hogy a rövid ebédszünetekhez igazodjanak, a környék dolgozóira figyelve. Nem véletlenül lett a neve is Az á lacarte étlapjukon kiváló bistro tételek szerepelnek, melyek tálalása rendkívül impulzív, és kifejezetten eteti a szemünket. Amit feltétlenül hozzá kell fűzni, hogy árak tekintetében kifejezetten kedvező, a belvároshoz igazítva, de nem csak a külföldiekre gondolva. Az étterem ugyan a szálloda része, de korántsem csak a szállodának szól! Ahogy bármelyik bisztróba, úgy hozzájuk is nyugodt szívvel betérhetünk. Minden nap délután 5-től tetőterasszal bővülnek, ahol főleg grillezett tételeket kóstolhatunk. A város legmagasabb rooftopbárjában vacsorázni és koktélozgatni is roppant menő, miközben Budapest teljes látképének csodájával ajándékoznak meg minket.

A Hotel President egyike azoknak a város kínálta lehetőségeknek, melyek az egyediségen és az innovatív megoldásokon alapszik. Elhelyezkedése révén a belváros legmarkánsabb turistaövezetében, Budapest gasztrotérképenek közepén, és a bulinegyedtől karnyújtásnyira az egyik legjobb választás lehet.

AirChef

Hotel President: 1054 Budapest, Hold utca 3-5.

Fotók: Hotel President Budapest 

Írjon véleményt