Bocuse d’Or Europe, 1. nap 2018 Torino

Elrajtolt és célba is ért a magyar csapat a Bocuse d’Or Európai Válogatóján. Pohner Ádámék nagyon szépen, összeszedetten dolgoztak a versenyboxban, eredménycsak holnap lesz.

Elkezdődött a Bocuse d’Or Európai VálogatójaTorinóban. Ma is és holnap is tíz-tíz ország versenyzikmajd, és tízen juthatnak tovább a lyoni döntőbe is. Pohner Ádám, Csillag Richárd (commis) és VombergFrigyes (coach) nagyon magabiztosan, fegyelmezettendolgozott, meglepetések és váratlan események nélkülzajlott a versenyzés.

“Jól ment minden, mindent meg tudtunk csinálni úgy, ahogyan szerettük volna. Bent a boxban maximálisantudtunk koncentrálni, semmi nem zavart meg bennünket. Volt néhány dolog a tegnapi piacon, amivel másképpszámoltunk, de csak apróságok, ezeket is tudtuk kezelni. Minden olyan lett, ahogy terveztük” – mondta el a konyha elpakolása után Pohner Ádám.

A versenyen nagyon jó hangulat uralkodott, a magyarszurkolók maximálisan kitettek magukért, ésgyakorlatilag uralták a lelátót.

 

A magyar csapat ételei a következőképpen álltak össze:

Vegetáriánus tányér: Castelmagno sajttal, tojássárgájakrémmel, spárgával, vargányával, barnavajas kenyérrelés castelmagnós sajtos morzsával töltött “tojáshéj” – ebbe a töltelékbe került bele a meglepetés alapanyag, azaz a spagetti. Sáfrányos burgonyapüré, paradicsomostarte. Feketekenyér padlizsánnal töltve. Póréhagyma-spárga tekercs, mogyorómajonézzel. Zöldségsaláta lilaspárgával, édesköményzöldes tápiókával, marináltuborkával, gombával és szezonális zöldségekkel.Petrezselymes-pórés velouté.

Hústál: Bélszín sült zellerkrémmel és vargányamozsával, rókagomba. Borjúbríz citromos kakukkfűvel, égetettzellerbe tekerve, szarvasgomba. Cékla karamellizálthagymával. Karalábé borsóval és petrzselyemmel.Kacsamáj almával. Vargányás jus tokaji aszúval éskakukkfűvel. Petrezselymes risotto vadspárgával ésrókagombával.

A versenyhelyszínen a VIP szektorban magyar stand is működik, ahol a VIP közönség magyar alapanyagokat, ételeket és italokat ismerhet meg. A stand a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia közös standja, ahol minden nap számosérdeklődő fordul meg.

“Ez is, és a tény, hogy Széll Tamás a zsűrielnökségben kapott helyet, bizonyítja, hogyMagyarország jogosan tart számot a nemzetközigasztroelit figyelmére – mondta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, és hozzátette, hogy Széll Tamást az a megtiszteltetés is érte, hogyfelkérték, hogy házigazdaként vegyen részt a versenyhivatalos welcome vacsoráján. A torinói eseményszervezője, a GL Events welcome vacsoráján a magyarséf két olasz kiválósággal, Michelangelo Mammolitivelés Nicola Portinarival kápráztatta el a csapatokpresidentjeit és a többi VIP vendéget.

Fotókredit: Designfood/Fekete Antonio

 

Írjon véleményt