Ezért igyál sört a meccsek mellé!

Tombol a nyár, kezdődik a vb szezon! A meccsnézések kötelező eleme a sör, mely nemcsak remekül hidratál, de az egészségednek is jót tesz. Íme, az Ital Magyarország összegyűjtötte a legjobb érveket a mértéktartó sörözés mellett.

 

Megakadályozza a vesekő képződését

Tudtad, hogy ha napi egy üveg „folyékon kenyeret” elfogyasztasz, 40%-kal csökkented a vesekő kialakulásának rizikóját? A sör vízhajtó hatásának köszönhetően átmossa a veséket, ezáltal pedig megakadályozza a kövek kialakulását.

Segíti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését

Egy 2012-es kutatás szerint napi egy pohár sör csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát a polifenoloknak köszönhetően. A sör mindemellett előnyös hatással van a vérerekre is, ráadásul csökkenti az agyvérzés kockázatát.

Tejszaporító hatással bír

A komlóban található vegyületek serkentik az anyatej termeléséért felelős prolaktin hormon termelődését. AValenciai Egyetem tanulmánya szerint ráadásul az alkoholmentes sör növeli az anyatej antioxidáns hatását, ezért is ajánlatos fogyasztania a kismamáknak. Persze, csak korlátozott mennyiségben!

Igazi szépségital

A sör gazdag többek között B1-, B2-, B3-, B6-, B9-, valamint H-vitaminban, de kiemelkedő az ásványianyag-tartalma is: a benne található réznek, cinknek, vasnak és magnéziumnak köszönhetően szebbé teszi a bőrt, a hajat és a körmöket.

Ami a legjobb: boldoggá tesz

A sör boldoggá tesz! Ráadásul nem az alkoholtartalma miatt. Egy amerikai kísérlet szerint már egyetlen korty is emeli a dopamin-kiválasztást az agy „jutalmazási központjában”.

Ha megjött a kedved a sörözéshez, azt ajánljuk, valami különlegeset bonts meg! Az Ital Magyarország által forgalmazott Maltman sörök között mindenki megtalálja a kedvencét, legyen az akár bajor, világos búzasör, porter, vagy pale ale, melyek közül két nyári íz is várja az ínyenceket: a California Summer Ale trópusi gyümölcsös, kellemesen kesernyés ízével hódít, a Bodza-Gyömbér Ale-tpedig a frissítően citrusos, enyhén csípős italok kedvelőinek ajánljuk.

Írjon véleményt