Saját kézbe veszi gasztronómiai részlegét az Aria Hotel Budapest

Saját kézbe veszi gasztronómiai egységeit az Aria Hotel Budapest, amely másfél évig a Gerbeaud-csoport szakmai támogatását élvezte. A szálloda tetején található High Note SkyBar megújult csapattal és friss lendülettel viszi tovább a koktélokra épülő egyedülálló fine drinking koncepciót.Kövér Gergely séf és Szabó Zsuzsa cukrász összeszokott párosát a továbbiakban az egyik legnagyobb italmárkahazai nagyköveteként is ismert, Gózon Péter, és a Michelin-csillagos Costesben alkoholmentes étel-ital párosításaival már bizonyított Mihály Richárd bármenedzserek erősítik. A hotel három világlátott szakembert kért fel az kulináris részleg vezetésére: Baán Tibor Thaiföldről jött haza az étterem élére, helyettese, Pálfi Csaba pedig kitérő után tért vissza korábbi posztjára Katona Olga mellé.

Nagyon örülünk, hogy az ország egyik legjobb csapatától, a Gerbeaud Gasztronómiától kaphattunk segítséget az Aria Hotel Budapest éttermi koncepciójának kigondolásánál. Mára felállt egy komoly team – folytatjuk a munkát, hogy a szálloda étterme a magyar és a külföldi vendégeink szeretett találkozási pontjává váljon.” – mondta el Kecskeméthy Zoltán szállodaigazgató.

Az Aria Hotel Budapest – a munkaerőpiaci trendekkel ellentétben – nem először csábít haza szakembereket külföldről csapatának erősítésére: Katona Olga tavaly amerikai luxusszállodákban töltött évek után Assistant Food & Beverage Director poszton csatlakozott a részleg vezetéséhez. Azonos poszton tér most vissza mellé Pálfi Csaba, akit az Aria Hotel Budapest egyszer már elcsábított egy ismert nemzetközi luxushajózási cégnél töltött szolgálatból. A Director of F&B posztra a szállodának sikerült Baán Tibort megnyernie, aki hosszú évek után költözött haza Thaiföldről, ahol rangos wellness hotelekben felelt a gasztronómiáért.

Az Aria Hotel Budapest tetején kialakított High Note SkyBarban két fiatal üstökös vette át a stafétát. A szakma tanítható, de a személyiség egyedülálló. Stílus, alázat és a fejlődésre való képesség a kulcsai a szakmai sikernek” – vallja Mihály Richárd, aki Gózon Péterrel együtt a minőség magas iskoláit járta végig. A High Note SkyBar két új bármenedzserének közös nevezője a Michelin-csillagos Costes, ahol mindketten dolgoztak, de Richárd Izlandon is megfordult, Németországban pedig az alkoholmentes koktélokra specializálódott. Gózon Péter stílusát meghatározza, hogy Olaszországban és Romániában is élt évekig, és bár gyerekként még színész karrierről álmodott, többek között egy franciaországi bartending világverseny 4. helyezésével igazolta, jó utat választott. Bejutott a világ második legnagyobb világversenye, a Bacardi Legacy mezőnyébe is, és elnyerte a Bacardi magyarországi nagykövete címet.

A megújult csapat nemzetközi szinten is elismert örökséget vihet tovább. Az elmúlt másfél évben a High Note SkyBar a Gerbeaud-csoport szakmai támogatásával újraírta a koktélozás fogalmát Magyarországon: a százötven tételes italkészleten alapuló kevert italok kínálata mellett a tetőbár koncepciója is kuriózum. Budapesten először az Aria Hotel Budapest tetején kialakított bárban kezdett szoros együttműködésben alkotni abartender, a séf és a cukrász. Az eredmény valódi fine drinking találkozás: a High Note SkyBarban a koktélokhoz készülnek az ételek és a desszertek, érzéki gasztronómiai élményt nyújtva a panoráma terasz vendégeinek.

A High Note SkyBar gasztronómiai teljesítményét a látogatók és a szakma már eddig is számos elismeréssel igazolták. Tavasszal kiemelkedő eredményt ért el a nagy presztizsű Condé Nast utazási magazin összeállításában: a világ top 10 tetőterasza közt az első helyen említik. Egy másik turisztikai magazin, a Tourscanner listáján márciusban negyedik helyen került be a világ 50 legjobb tetőterasza közé a High Note SkyBar, amelyet a Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz tavasszal az ország 31. legjobb éttermének választott és az ország 5 legjobb bárja közé sorolt. Az Aria Hotel Budapestet a 2017-es TripAdvisor Travelers’ Choice Awards-on a világ legjobb szállodájának választották.

GastroGangster

Írjon véleményt