Echo Residence All Suite Hotel

Azt mondják, aki víz közelében él, más ember lehet. Valószínűsíthetően van benne igazság, hiszen számos művész ihletése ez az elem, melynek szépségét versekbe foglalták, és festményeken álmodtak újra. Nekünk, magyaroknak megadatott egy olyan táj, ahol a természet megannyi szépségét, megunhatatlan melódiáját élvezhetjük. Úgy hívják: Balaton!

Ennek a vidéknek sokak köszönhetik gyerekkoruklegszebb emlékeit, fiatalságuk pajkos történeteit, családi nyaralások fényképalbumokban őrzött impresszióit, és őszülő halántékkal eltöltött élményeit. A Balaton nekünk több mint egy tó, inkább egy megújuló sanzon, mely az utóbbi években erőre kapott és életre kelt – a hazai közönség és a külföldiek megint felfedezték, ami elfeledni látszott. A déli part színes kavalkádját, a Dunántúli-középhegység lábánál elterülő gyönyörű tájat, Badacsony ismert alakját, a virágzó szőlősöket, borászatokat, vagy akár a parton ringatózó nád surrogását – szinte mindenhol belebotolhatunk csodákba.

Az északi part egyik leglátogatottabb és leggyönyörűbb helye mégis nem más, mint Tihany. Nem csak a félsziget történelmi múltja, az Apátság és az általuk virágzó levendulakultúra adja a hely vonzerejét, hanem a Tihanyi Belső-tó, mely anno vulkáni tevékenységből alakult ki, és mára párját ritkító horgászparadicsom. A félsziget igazi kincs sok szempontból a balatoni kultúrában: egy hely, ahol kedvünkre élvezhetjük a Balatont vízközelből, ugyanakkor a hegy tetejéről órákig gyönyörködhetünk a megunhatatlan látványban.

Ennek a helynek minden élményét tálcán kínálja nekünk az Echo Residence All SuiteHotel, kifejezetten egyedülálló szolgáltatásaival. Ha egy mondatban szeretnénk jellemezni: A nyugalom szigete a félszigeten. Talán úgy is aposztrofálhatnánk: Tihany ékszerdoboza. Közel van mindenhez, de mégis pont annyira kiesik a nyüzsgés központjából, hogy aki pihenésre vágyik, keresve sem találhatna ennél ideálisabb helyet. Annak idején társasüdülőnek épült, aztán később lett hotellé átalakítva, és immáron 10 éve így is üzemel. Egyszerűen nincs még egy ilyen szálloda, teljesen egyedülálló a maga nemében: nem csak az elhelyezkedése kitűnő, hanem az általuk nyújtott szolgáltatás is. A szálloda tulajdonosa, Sági László eredeti tevékenységét nézve belső építészettel foglalkozik, így nem is kérdéses, hogy a design teljesen átgondolt, egyedi, és minden kényelmet kielégítő.

Mivel a hotel tulajdonképpen lakásokból lett kialakítva, náluk nincsenek kis szobák, hanem teljes apartmanok. Felejtsük el a standard szállodai szobákat, csak lakosztályokkal büszkélkedhetnek: hat majdhogynem 80 nm-es, két hálószobával, nappalival, fürdővel és terasszal; akisebbek egy hálószobával, nappalival és fürdővel rendelkeznek. Összességében húsz szobával működnek, négy kategóriára osztottan. Az egyik lehetőség az alap szoba, bár ez is a magasabb kategóriát képviseli; a másik a Deluxe, ami designban magasabb élményt nyújt; harmadikként az Echo, amiben a szálloda neve is fémjelzi a minőség magas fokát; és negyedik lehetőségként az Echo Prémium, amiben a vendég a nappalin, a két hálószobán, a fantasztikus belsőépítészeti megoldásokon túl még saját szaunával is rendelkezik. A szobaárakban foglaltatik a svédasztalos reggeli, és a menüválasztásos vacsora (előétel, leves, főétel, desszert).

Az általunk kipróbált szoba nappalija gyönyörű terméskő fallal, kényelmes bútorzattal, és amerikai konyhával felszerelt apartman volt. A hálószoba zseniális megoldásamelyet szerintünk sokak viszontlátnának saját otthonukban is – az üveg térelválasztó tolóajtóval elszeparálható fürdőszoba. Ha akartuk, a háló része volt a fürdő, nagyobbítva a teret; ha nem, szépen behúzva az üvegfalat, láthatatlanul elnyúlhattunk a kádban.

Nagyon fontos, és említésre méltó az Echo Residence All Suite Hotel étterme, mely alapban külön is működik. A Karolina Fűszerkert Étterem egyrészt méltó kísérője a szálloda luxusának, másrészt az utánozhatatlan teraszáról elénk táruló látvány több mint feledhetetlen. Ha Tihanyban járunk, érdemes kipróbálni az általuk készített ételeket, mivel 20 év kinti tapasztalatokkal hazaérkezett, Michelin-csillagos éttermeket megjárt séf, Horváth Ákos vette át a konyhát. Ez a gourmet vendégek számára már épp elég ok, hogy ellátogassanak hozzájuk, de a hotel vendégeinek maximális garancia arra, hogy kiváló minőségű, és egyedi ételek kerüljenek eléjük az asztalra. Természetesen az étterem ellátja a hotel reggeliztetését, az ebéd-, és vacsoramenü szolgáltatását, ugyanakkor az á la carte étlapról olyan merész, és még itthon nem ízlelt különlegességekben csemegézhet a vendég, amiről nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a budapesti gasztró legmagasabb fokán található! Az sem a véletlen műve tehát, hogy rajta vannak Szauer Judit-féle Balaton Gasztrotérképen! Az étterem amúgy a téli időszakban is folyamatosan programokkal szolgál: gourmet-és boresteket tartanak, amit már sokan tudnak, hiszen a Balaton minden szezonban élményszámba megy. Befogadóképessége miatt – étterem 70 fő, plusz a terasz 90 fő, amit nemsokára téliesíteni is fognak – abszolút alkalmas rendezvényekre, esküvőkre. Nagyon is jó a Balatonnal a háttérben eljárni a násztáncot, nemde?

Vendégek tekintetében jellemzően megtalálhatók a magyarok és külföldiek is, hiszen családosoknak, pároknak ideálisabb nincs is ennél. Néhány perces sétára a Balaton parttól (300 méter), mégis eldugott, ősfás környezetben kifejezetten ideális a pihenésre vágyók számára. A közelben lévő strandot nemrégiben újították fel, Plázs18 néven, ahol napozóágyat, napernyőt, sőt még törölközőt is kapunk a belépő mellé. Ettől függetlenül a szálloda parkjában játszótér került kialakításra a kicsiknek, és ügyeletek arra is, hogy az épületek között lévő gondozott kertek megfelelő szórakozást nyújtsanak a gyermekek számára. A hotel rendelkezik egy saját wellness központtal, amit természetesen minden vendég kedvére igénybe tud venni – úszásra is alkalmas medencével, melyben vígan pancsolhatnak a családosok, és kényelmesen elnyúlhatunk a jakuzziban, ahol a hosszú nap után, vagy éppen reggeli ébredés gyanánt lazíthatunk. Találhatunk szaunát és sókamrát, igénybe vehetünk a ház massage szolgáltatáscsomagjából, mely elég széles palettán kínálja a lehetőségeket, egészen a nyugtató-lazító massage-tól, a kifejezetten egészségügyi massage-okig. A szálloda remek szolgáltatása a biciklibérlés: a vendégek részére kétórányi használat ingyenes, ha éppen bringázhatnékunk van, vagy ha nem gyalog lenne kedvünk leruccanni a partra. Abban az esetben is roppant jó dolog, ha a félszigetet szeretnénk felfedezni, hiszen a kerékpár nyergéből így ott szállunk le, ahol épp eszünkbe jut. Sőt, olyan rejtett ösvényeket, utakat, kilátóhelyeket fedezhetünk fel ezáltal, ami egy egész napos programot is felölelhet. Azt pedig semmiképp sem hagyhatjuk ki, hogy igazi Csepel bringákkal hasíthatunk, persze a sokváltós típusokból, hiszen ne feledjük, a hotel a hegy tetején, közel Tihany szépen felújított központjához, és az Apátsághoz körülbelül negyedórás tekerésre helyezkedik el.

A Balaton Best kártyaprogram révén a szálloda a vendégei részére számos kedvezményes lehetőséget tud felajánlani a környéken. Hozzáfűzendő, hogy pont jól is jön, mivel a régió kihagyhatatlan programjait, látványosságait vehetjük igénybe ezáltal, akár 10,15,50 %-os kedvezménnyel. Csak pár példával élve: a Levendula Ház Látogatóközpontban (25%) megismerkedhetünk Tihany egyik jellegzetességével, a levendulaültetvények történetével, a táj élőflórájával, ahol gyerekek érdekes interaktív megoldásokkal végigkövethetik a levendula csodáit; az Apátságban ezzel a kedvezménnyel az audio guide ingyenesen vehető igénybe; ahajózás szerelmeseinek is jó hír, hogy ugyancsak kedvezménnyel ringatózhatnak a Balaton tetején sétahajóval, komppal, vagy akár a gyerekhajóval is. A szálló felnőtt vendégeinek pedig jó hír, ha szeretnék kipróbálni a térség borfelhozatalát akár Tihanyban, akár átruccanva Füredre, a helyi járatokon ingyen utazhatnak ezzel a kártyával. Na, engem ezzel már meggyőztek!

Balaton! Tihany! Echo Residence All Suite Hotel! A leírtak, és a saját élményeink alapján ténylegesen csak ajánlani lehet ezt az idilli helyet, utánozhatatlan panorámájával, elegáns és kényelmes luxus apartmanjaival, gourmet éttermével, és megannyi szolgáltatásával!

AirChef

Fotók:Echo Residence Luxuslakosztályok 

Írjon véleményt