Ez a tuti találkahely, ha éhes vagy! Burgerpoint!

Ha valaki igazán jó klasszikus burget szeretne elfogyasztani, akkor érdemes felkeresnie a Hambika-Burgerpoint-ot a Szentendrei út 15. szám alatt! Menetelésüket 2014-ben kezdték el, és azóta nem csak a környékről, de még Budapest határain túlról is érkeznek hozzájuk a vendégek.

 

Az ő történetük ott kezdődött, mikor az akkoriban élelmiszerboltként működő egységet átvették, és a piacon történő változások miatt koncepciót kellett váltani. A tulajdonos férje, Görföl Zsolt sokáig gondolkodott, mi legyen az út, „mi legyen a gyerek neve”. Tulajdonképpen megálmodta a helyet, majd meg is valósította azt, de sajnálatosan az indulás után itt kellett hagynia alkotását feleségére. Minden esetre a mű olyannyira jól sikerült, hogy ugyan számos bürokratikus akadályt át kellett hidalni, a mai napra meghatározója lett a környéknek.

A Burgerpoint legpörgősebb tétele nem véletlenül a HEJJ Burger ami tulajdonképpen mára a Burgerpoint signature burger lett! A hely séfje Mácsai Mercédesz, aki tulajdonképp a hely motorja, és szinte a kezdetektől itt dolgozik. Hogy szívből és szeretetből építkeznek, az nem is kérdéses.A vendégek egyszerűen nem tudnak betelni Merci alkotásaival, aki különleges figyelemmel készíti briliáns burgereit.

Számos speciális szószt alkalmaznak, bennük titkos összetevővel, amit még nekünk sem árultak el – de ez nem is baj, hiszen a varázslat akkor jó, ha nem ismerjük a trükköt. A szószok között vannak pikánsan erősek, mint például a mézes, chilis, gyömbéres; de aki szereti a tüzes ízvilágot, annak javasoljuk kipróbálásra a Thai currys burgerüket, a Mexikóit (kukoricás, babos), vagy az Indiait (currys, kurkumás). A mostani elvárások miatt rendelkeznek teljes kiőrlésű bucival, és található a választékban vega burger is. Természetesen vannak klasszikus megoldások is, viszont ha már valaki ellátogat hozzájuk, muszáj megkóstolni a hely különlegességeit. Burgereik mérete brutális! Ember legyen a talpán, aki a 13 dkg-os hússal és egyéb feltétekkel jól megtöltött óriást megeszi – utána biztos senki nem marad éhes! Kétség kívül a város egyik legkiadósabb és legnagyobb burgere található náluk.

Ezzel még nincs vége az itt fellelhető gasztronómiai meglepetéseknek, mivel isteni melegszendvicsekkel is elkápráztatják a nagyérdeműt. Az étlapon ezeknél tényleg ki is van írva: titkos összetevőből. Csak annyit mondhatunk, nem kell kérdezgetni, egyszerűen rendeljünk és együnk!

A Burgerpoint azon burgeresek közé tartozik, ahol szinte minden kézzel készül – bepillantva a konyhájukra, ténylegesen szimpatikus tevékenység folyik. Még el sem készül, de az ember szemei előtt felcseperedő burger láttán alig várjuk, hogy beleharapjunk. Akár steak-et, akár hasáb burit rendelünk, az már csak hab a tortára. Érdemes még kérni hozzá a cheddar sajtszószukból, és a remekbe szabott koleslaw káposztasalátából. Azon senki ne csodálkozzon, hogy 5-10 percet várni kell, mert jó munkához idő kell, főleg ha mindig frissen készül! Megéri!

AirChef

Írjon véleményt