Tisztelt Publicum

A Gozsdu udvar és környéke virágzó gasztronómiájának közepén találhatunk egy őszinte vendéglátást művelő bisztrót, mely remek adottságokkal rendelkezik. A Holló utca 11. szám alatt lévő laza hely annyira könnyeden adja magát, hogy szinte elsőreamolyan beleszeretős hangulattal megfogja a vendéget. Persze, ezért tenni is kellett! Megérni, megélni, kitalálni, és alapvetően rengeteg munkával megalkotni.

Még nyolc évvel ezelőtt, egy budai romkocsma nyitásával kezdődött a menetelés, mely a Műszaki Egyetem fiataljainak adott lehetőséget a felhőtlen szórakozásra. Ez annyira jól sikerült, hogy újabb helyek nyitását is abszolválták erre a tematikára. A Holló utcai hely megnyitása volt az a lépés, amivel egy remek lokációban, jó koncepciót építve kiteljesedett a tulajdonosok szerelme a vendéglátás terén.

Tavaly áprilisban szélesre tárták az ajtót, és köszönhetően az évek alatt megszerzett tapasztalatoknak, elég gyorsan beitták magukat a köztudatba. Egy igazi populáris, mai trendeknek megfelelő, design helynek is mondható, mellőzve a sallangokat. Kialakításában inkább a jóérzés, és a mindenki által szerethetőség uralkodik. Az alapötlet mivel a környék hemzseg a vendéglátóegységektől az volt, hogy mindenki közé lőnek. Sem street food-ot, sem szofisztikált éttermet, hanem inkább egy minőségi konyhával rendelkező, laza életérzést hozó bisztrót alkottak.

A környék turistaforgatagához idomulva, az étlapon természetesen megtalálhatók a magyar klasszikusok. Húsok területén a minőséget a Klauzál téri vásárcsarnokbantalálható Prémium Sonkás húsbolt biztosítja. Érlelt sonkák, angus és Tbone steakekután érdemes kutakodni az étlapon, mivel a magas minőségű, saját alapanyagokkifinomult ételeket eredményeznek a tányérokon. A kereslet alkotta étlapon ugyanúgy megtalálható a burger (vega is), a quesadillas, a burrito, mint a remek pizza.

Az italok terén pedig a romkocsmás múlt és jelen nagyon sokat segített a helynek, hiszen a megszokott kínálat mellett bővelkednek érdekességekben is. A standardkoktélok mellett a bár kézművesített, saját agyszüleményeket tartalmazó felhozatala megadja az eredetiséget. Hogy mennyire erős a bárvonal náluk, az is bizonyítja,hogy italokra épített eseményeket bőséggel találhatunk náluk; sőt, koktélbemutatók, és italmárkára húzott tematikák színesítik az estéket.

Egyáltalán nincsenek helyszűkében sem, hiszen 80 fő simán elfér az étteremben, illetve a felső részen még külön 40 fő, ami által ideális rendezvényhelyszín is. Nem beszélve a Publicum ideális adottságokkal rendelkező teraszáról, mely kifejezetten csalogató. Kialakításának köszönhetően akár zárt is lehet, ami egy 140 fős ültethetőséggel rendelkező, télen-nyáron ideális megoldás. Hiszen a jó idő beálltával,minőségi ételek, koktélok, és élő zene mellett eltölteni a melengető nyárestéket, azért magával ragadó élmény! A környék talán legfeelingesebb teraszáról beszélhetünk az ő esetükben!

A hangulatot sem bízták a véletlenre, hiszen hétfőtől csütörtökig élő zene fogadja a vendégeket a kényelmes teraszon, illetve a hétvégi pörgésben DJ-k spékelik meg a szórakozni vágyók közérzetét. Könnyeden indulnak, csak úgy a vacsora mellé, és éjjel 11-kor megfordul a dolog, átmegy buliba, akár hajnali 4-ig.

Nagyon fontos a vendég szempontjából, hogy az étterem brigádja nyitás óta együtt dolgozik, ami azt jelenti, hogy nem csak jó étterem, hanem jó munkahely is. Az összeszokott, elégedett csapat legyen az a konyhai személyzet, a pálya, vagy a bárpult – alapvetése a minőségi vendéglátásnak.

AirChef

Fotók: Publikum 

Írjon véleményt