Tuning Burger

Biztosan sokan hallottatok már a Tuning burgerrôl, de hogy hogyan kezdték, és miért pont burgerekkel foglalkoznak az most kiedrül

Hogyan vette kezdetét a Tuning Burger?

Éttermünk alapgondolata 2014 tavaszán merült fel. Megtalálva a jelenlegi üzlethelyiséget és alaposan felmérve az akkori piacot, gourmet-fronton láttam meg azt a piaci rést, amit a Tuning a mai napig képvisel. Négy év távlatából immáron bátran állíthatom, hogy életem egyik legjobb üzleti döntése volt.

Honnan jött a név?

A Tuning azon prózai okból kapta ezt a nevet, mert anno a Mazel Tov helyén Sufni néven üzemelt egy romkocsma. Szójátékból állt össze: sufnituning. 🙂 És a burgereket is tuningoljuk rendesen. 🙂

A választás hogyan esett épp a burgerekre?

Hogy miért pont burgerező? Részben tanácstalanság, részben mert nem egy bonyolult műfaj – legalábbis akkor azt hittem. Ma már más a véleményem. 🙂

Mi a fő koncepció a burgerekben?

Csapásvonalunk a kezdetektől fogva a minőségi alapanyagokból összerakott, fantáziadús, kreatív burgerek. Az istenek velem voltak, mert olyan szakemberekre leltem az elején, akik megértették a maximalista szemléletemet, és megvolt a szakmai tudásuk, hogy valami egyedit vigyünk közösen erre a telített piacra. Sikerült. Hiszem, hogy a sikert kell szem előtt tartani, és akkor lesz profit is. Szerencsés vagyok, mert szív és lélek végigkísérte a munkásságunk, és ez a mai napig így van. Igaz, többet meetingelünk, mint Brüsszel. 🙂
2015-ben mi voltunk az elsők, akik be mertük vállalni a Japánból rendelt, eredeti Kobe marhából készült burgert – 6 kiló húsért 960 000 forintot fizettem. Telt házas este volt, olyannyira, hogy meg kellett ismételni. (Ma már minden sarkon Kobe meg wagyu burgert hirdetnek 2000 forintért. Ilyenkor mosolygok… Nyomokban wagyuhúst tartalmaz – jó esetben –, de ezt elfelejtik kiírni.) Akkor vált százszázalékosan bizonyossá, hogy a minőségre van igény, ami nem pénz kérdése. Van kereslet a minőségre, ha hiteles. Azt gondolom, a Tuning bizonyított már az évek alatt, és ha az éttermünk szóba kerül mint a minőség és a hitelesség helye, a Tuning (meg a nagytesója, a Beef Heaven by Tuning) biztos pont lesz Magyarország burgertérképén.

Mik a jövőbeni tervek?

Terveink? Megtartani ezt a minőséget, és tíz év múlva felkérni a Gastro Guide-ot egy tízéves jubileumi cikk megírására. 🙂 Várunk mindenkit sok szeretettel

GastroGangster

Fotók: Tuning Burger

Írjon véleményt