Hamisítatlan amerikai ízek nyomában

Igyekszem keresni az extra ízeket élményeket, amik jobbak, mint a megszokott, így vagyok ezzel akkor is, ha a burgereket kutatom. Pont ezért találtam rá egy igazi gyöngyszemre, távol a város forgatagától! A hely pedig az American Burger & Steak House. A név hallatán mondhatnánk: na megint egy amerikainak mondott hely, de mitől? Igen, sokan belefutunk ebbe hibába, hogy már a név alapján eldöntjük, hogy milyen a hely, ráadásul, ha meg nem is a belvárosban van, akkor nem biztos, hogy elmegyünk megnézni. Pedig nagyon tudom ajánlani, hiszen, aki valóban szereti a jó burgereket és steaket, akkor annak el kell jönnie ide, mert nem fog csalódni.

A tulajdonos hosszú, Amerikában eltöltött idő után álmodta meg a helyet és nagyon jól tette, mindannyiunk örömére, mert szuper lett. Az egészről annyit érdemes tudni, hogy – habár megyünk kifelé a nyárból -, a hely rendelkezik egy remek terasszal, ami azért nem elhanyagolható, pláne, hogy a harmadik kerületben vagyunk, és nincs nagy zaj, s ezt még élvezni is lehet. A belső design letisztult, semmiképpen sem feltűnő és túlzó. Sok tárgy, kép és fotó utal arra, hogy egy amerikai feelinggel rendelkező helyen vagyunk. Az ételek pedig magukért beszélnek. Van itt minden, amit érdemes tesztelni, rengeteg burger, tortilla és egyéb frissensültek, de a fő csapásvonal azért a burger.

Amit én kóstoltam egy “báró kedvence” burger volt. Ettem már nagyon sok burgert, nagyon sok helyen, de ennek az íze abszolút megmaradt az ízemlékek között. A méret is fontos itt szerintem, mert ha nem lettem volna éppen éhes, akkor szerintem nem tudtam volna megenni, de azért így sikerült letolnom. Az üdítőkről mondanék még pár szót, hiszen például a coca termékek egy része Amerikából jön, és aki ilyesmire vágyik, annak teljes tud lenni az ízélvezet. Azt tudom összegzésül elmondani, hogy ne csak akkor gyertek erre, ha az utatok erre visz, hanem azért is, mert itt remek burgerek vannak. Ja, és majdnem elfelejtettem, hogy a személyzet, segítőkész, figyelmes, és nagyon érti a dolgát. Magyarul, aki ide eljön, igazi élményben lesz része. Aki pedig szívesen élvezné ezeket az ízélmémyeket otthonában, az megteheti ugyanis házhoz is szállítanak, sajnos még nem mindenhová de Budapesten a II. III. és a XIII. kerületekbe illetve Szentemdrére, Ürömre és Budakalászra is. 

 

Írjon véleményt