Magyarországra is megérkezett a legőszintébb skót whisky

A skót márkatulajdonosok részvételével tartotta meg hazai debütáló estjét a prémium whiskymárka, a The Naked Grouse. A The Macallan, a Highland Park és a The Glenrothesházasításából születő ital kereskedelmi szakértője és brand managere interaktív workshopokat tartott a szakmai érdeklődőknek, a The Naked Grouse Koktélverseny döntőjében pedig négy bartender mutatta be saját alkotásait.

Tiszta házasítás, tiszta hordó, tiszta üveg a természetesség és a könnyedség a hívószava a díjnyertes párlatok elegyéből született márkának. A házasítást követően további hat hónapig első töltésű oloroso sherry hordóban érlelt The Naked Grouse bársonyos ízvilágában a feketecseresznye, a kakaó és a tölgy aromája keveredik édes, boros jegyekkel, valamint a szilva és leheletnyi fahéj ízével. „Nem öltöztetjük színes csomagolásba, hagyjuk, hogy a gazdag és gyümölcsös whisky maga tündököljön az üvegen keresztül” – osztotta meg az est vendégeivel a letisztult palackozás titkát Nadia Fraser, az ital globális márkamenedzsere. „A kiváló minőséget a lepárlómester biztosítja, aki minden egyes hordó tökéletes összetételét személyesen ellenőrzi.”

„A Naked-életérzés középpontjában az egyéniség áll, és az a felszabadító érzés, hogy merjünk önmagunk lenni azok körében, akik megértenek és elfogadnak bennünket” – magyarázta Andy Gemmell, a brand kereskedelmi tanácsadója. „Ezeknek az önazonos pillanatoknak méltó társa a The Naked Grouse, az ital, amire az a szabály vonatkozik, hogy nincs szabály! Kínáljuk és igyuk, ahogyan és amivel csak szeretnénk!”  A márka szakemberei saját készítésű whisky sour koktélokkal kínálták a vendégeket, akik a kóstolót követően interaktív workshopok keretében tehették próbára érzékeiket, és ízlelhették meg a keverés művészetét.

A The Naked Grouse Koktélverseny döntőjében négy bartender mutatta be a zsűrinek és a közönségnek az ital inspirálta koktélkreációját. A legkreatívabb alkotás díját Kocsis Tamás, a HotsyTotsy Budapest mixere érdemelte ki Balmoral elnevezésű koktéljával, amelyet a brit királyi család nyári birtoka és az angol teadélutánok, valamint a kerti sütögetések hangulata ihlettek.

 

Írjon véleményt