The Selection Bistro-A füstölés forradalma

Omlós húsok, szaftos hamburgerek, kézműves sörök és szenvedélyes füstölés. A húsimádók fellélegezhetnek, hiszen igazi BBQ forradalom vette kezdetét a budapesti The Selection bistro-ban. A felkapott étterem mind megjelenésében, mind gasztronómiai kínálatában megújult az elmúlt hetekben. Stratégiájuk alapja az idő tisztelete (low & slow, tartja a BBQ szakma), amelynek során akár több mint 10 órán át füstölődnek a húsok a fatüzelésű PIT smokerben. A The Selection bistro saját receptúrájú IPA sörét a magyar gasztroújságíró szcénából válogatott vendégek véglegesítették.

A The Selection bistro filozófiája pofon egyszerű: ha hús, akkor BBQ és még jobb, ha füstös. A konyhában a húsokat faszén tüzelésű PIT smokerben készítik 100-120 fokon, lassan, füstben. A lassú füstölésnek és a chef, Barczi Péter pitmaster szaktudásának köszönhetően válik minden húsfalat tökéletesen szaftossá és omlóssá.

Az igazi BBQ füstölés egy külön tudomány, amely megköveteli az idő tiszteletét. A húsok a füstölő fa használatával nyerik el különleges ízüket. A chef felügyelete alatt például 14 órát át füstölődik a marhahús, de egy tökéletes sertésoldalasnak is kell egy jó 5 óra a smokerben.

„Az egyedülálló textúrákhoz, ízekhez idő kell, és persze a legjobb alapanyagok! Gondosan odafigyelünk a megfelelő faszén, füstölő fa kiválasztására, a húsok kiváló minőségére. A marhát Amerikából rendeljük, a sertéshúsok hazai hentestől származnak. Nem minden hús alkalmas ugyanis a klasszikus BBQ sütésre, hiszen ez a fajta sütési technika egyidejűleg szárítja is a húst, ezért nagyon fontos a húsok fajtája. Hamburgereink húspogácsájához is az USA-ból importáljuk az omaha marhát, melyben tökéletes arányban van a faggyú és a hús, hogy az mindvégig szaftos maradjon. A 180 grammos húspogácsákra minőségi ír cheddar sajtot teszünk, amelyet az almafával füstölt bacon szalonna koronáz meg! A saját szószok mellé minden esetben kovásszal készült zsemle dukál.” – Barczi Péter, chef.

A BBQ élmény sörrel teljes. A The Selection bistro számára az Etyeki Sörmanufaktúra a Winetailors csapatán keresztül készített személyre illetve étteremre szabott sört, egy IPA-t. A fogásokkal a chef és a magyar gasztroújságíró szcénából meghívott vendégek hozták végső összhangba a receptet, amelynek eredménye kizárólag a The Selection bistro csapján vásárolható meg.

„Hetente változó Business Lunch menünk elkészítése során is gondosan ügyelünk a BBQ irány gasztronómiai képviseletére. Fantasztikus élményt nyújt például egy rakott kelkáposzta vagy sólet esetén, amikor a különleges ízt a faszén és az almafa füstje adja” – fűzte hozzá a chef.

A The Selection bistro teljes arculatváltásáért a bistro marketing tevékenységét is ellátó kommunikációs ügynökség, az Urban Communications felel.

A The Selection bistro nem csak a húsimádóknak tartogat szaftos perceket. A vendégek különleges kézműves sörök közül válogathatnak – a friss, könnyed ízektől a kemény, testes sörökig.

A sörimádók örvendhetnek, hiszen 4=6 sörakcióval és hétköznaponként 16:00-18:00 óra között 20% kedvezménnyel is várják a vendégeket a Bazilikánál, a Parlamenttől 5 percre található bistro-ban.

The Selection bistro

www.theselection.hu

www.facebook.com/theselectionbistro/

Fotók: The Selection Bistro

Írjon véleményt