Chess a nyugalom szigete

Nagyon sokat járok a belvárosban, és mindig figyelem és igyekszem észrevenni, ha történik valami változás. Van egy hely, ami mindig nagyon izgatta a fantáziámat, ez pedig a CHESS Budapest. Nagyon jó lokációban van, de eddig valahogy ezt nem sikerült meglovagolnia. Kiváncsi voltam tehát, hogy vajon most mit tud az étterem, és mennyire tud kitörni az öt csillagos szálloda árnyékából.

Maga a terasz olyan, hogy ha elhaladunk az épület előtt, mindig fennakad a szemünk és eljátszunk a gondolattal, de jó lenne bemenni és kipróbálni. Eddig mindig siettem tovább, most viszont hagytam magam és benéztem. Az étterem belül átalakult, és sokkal trendibb bútorokat és designt kapott, szerintem hangulatosabb lett! A terasz pedig maga a chill, ahogy a kerti kútban csobog a víz, élő jazz szól, s mindez teljesen kiragad a hétköznapi pörgésből, és teljesen ki tudok kapcsolni.

De nézzük milyenek az ételek, ha már a hely ennyire jó. Kovászos uborkalevessel kezdtem, amiben volt joghurt, kapor, füstölt lazactatár, melynek ára: 1.600HUF! Majd hallgatva a felszolgáló ajánlására következett egy Malacoldalas BBQ, coleslaw salátával és sült paradicsommal, meg steak burgonyával , ennek ára: 4.200HUF. A leves tökéletes volt, nekem nagyon ízletes és frissítő volt, és kicsit arra emlékeztetett, amikor vidéken a nagyimnál, a kovászos uborka levét ittam.

A malac szintén ízlett, jól át volt sütve, nem volt száraz, tökéletesnek is mondhatnám. A desszert a végén pedig egy sajtválogatás volt, kis sajttermelőktől. Észrevétel: Igazán egy féle sajt volt, ami kimondottan tetszett, a többiben nem voltak számomra karakteres ízek. Maga az élmény viszont nagyon jó volt.

Végül mindenkit arra buzdítanék, hogy próbálja ki a CHESS Budapest éttermet, nem fog csalódni!

Írjon véleményt