Bocuse d’Or Lyon 0. Nap

Hétfő délután a Bocuse d’Or döntős országaiösszegyűltek a SIRHA területén berendezett METRO piacon, hogy összegyűjtsék a versenyzésükhöz szükségesalapanyagokat.

A Bocuse d’Or elmúlt éveiben mindig volt meglepetésalapanyag, amit a csapatok csak a piacon tudtak meg. Idén azonban ezt a szabályt nem tartották fenn. AhogyanPohner Ádám, a magyar csapat séfje fogalmazott: “idén a chartreuse volt a meglepetés”.

 

A csapatoknak ugyanis két ételt kell elkészíteniük: ahústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértémapedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyetkülönböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.

A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán(elnök), Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) holnap reggel 8:10-kor rajtol majd a döntőben. Az első napon, azaz kedden tíz ország versenyzik, a magyarok kezdenek másodikként. Ádámék abszolútkiegyensúlyozottan várják a holnapi napot.Magabiztosak, elszántak, és most már csak a főzésrekoncentrálnak. Kedden rendkívül erős lesz a mezőny, aznap főz többek között az Egyesült Államok, Norvégiaés Dánia csapataá is.

A piacozás előtt arról is sorsolást tartottak, hogy hogyanalakul a kóstoló zsűrizés. Ennek megfelelően HamvasZoltán, a magyar Bocuse d’Or Akadémia és a magyarcsapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz majd .

 

fotók: Fekete Antonio 

Írjon véleményt