Közép-Európa legjobb cukrásza lett Nagy Csaba

Miskolctapolca, 2019. február 25. Újabb nemzetközi elismeréssel büszkélkedhet a miskolctapolcai Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba, aki csapattársával Kézi Sárával – aranyérmes lett február 19-én a Riminiben megrendezésre kerülő Global Pastry Chefs Challengesemi-final elődöntőjében!

 

Alig pár hónapja látott napvilágot az az örömteli hír, hogy az Avalon Ristorante cukrásza, Nagy Csaba számos hazai versenyélményt követően globális szinten is próbára teszi tehetségét. A luxembourgi Culinary World Cup szakács és cukrász világverseny azonban mondhatni csak ízelítő voltneki, hiszen a napokban már az olaszországi Riminiben képviselte hazánkat a Global Pastry Chefs Challenge világbajnokság európai selejtezőjében.

Csapattársával, Kézi Sárával 3 európai ország versenyzőivel vették fel a kesztyűt és álltak a nemzetközi zsűritagok elé, hogy ország-világ előtt tanúbizonyságot tegyenek kreativitásuk és tehetségük határt nem ismerő kibontakoztatására.

Az induló csapatoknak 3,5 órás versenyidő állt rendelkezésükre egy – a szponzorok alapanyagainak felhasználásával összeállított – dísztorta és egyfajta tányérdesszert elkészítéséhez, majd tálalásához. Csaba és Sára bazsalikomoszöldteás piskótát, tejcsokoládés ganachet, sóskaramellás-vaníliás namelaka krémet, málnás – zöld teás fagylaltot, csokoládé coolant és tokaji zabaionet prezentált az 5 fős szakmai zsűrinek. A színes ízvariációk lenyűgöző sikert arattak, ami egyenes utat biztosított a magyar csapatnak a szentpétervári világdöntő felé!

 

Óriási élmény szembesülni azzal, hogy 2020-ban már a világ legjobbjaival versenyezhetek a szentpétervári világbajnokságon! Büszke vagyok , hogy a konyhai munkánk a svéd származású zsűri elnök tetszését is elnyerte, amiért dicséretben is részesített minket. Ezek az elismerések erősítenek meg abban, hogy jó úton járok és olyan hivatást választottam, ahol határ a csillagos ég szakmai tudásom kamatoztatására. – számolt be sikerélményéről Nagy Csaba cukrász.

Az, hogy Csaba három európai ország indulóit is maga mögött hagyta csapattársával ezen a versenyen, vendégeink számára is hiteles bizonyosságot ad arról, hogy az AvalonRistorantét nem csak tradicionális olasz fogásai, de a helyben készített desszert különlegességei is egyedülállóvá teszik. Az Avalon Park vezetősége nevében szívből kívánjuk Csabának a legjobbakat a jövő évi világbajnoksághoz, de bárhogy is alakul, mi már büszkén valljuk, hogy Közép-Európa legjobb olasz éttermében Közép-Európa legjobb cukrásza készíti afinomabbnál finomabb desszertcsodákat!” – nyilatkozta Bajusz Gergely, az Avalon Park gasztronómiai igazgatója.

 

Írjon véleményt