Esti pezsgés a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben

 A Kempinski Hotel Corvinus Budapest   -ben hagyományteremtő módon első alkalommal köszöntötte az est kezdetét és az egész napipezsgés után egy egészen másfajta pezsgésre invitálja a vendégeket a The Living Roomban. A kandallóban fellobban a láng, a fények eltompulnak, gyertyák kerülnek az asztalokra. 18.00 órakor a napszak változását virtuóz szablyás pezsgőnyitás és champagne kóstolás ünnepli.

Minden családban vannak kisebb-nagyobb ceremóniák, amelyek erősítik az összetartozást, meghittséget sugároznak. Ezzel az újEsti pezsgésszertartással a hotel szeretne olyanbensőséges hangulatot teremteni, amelyre a vendégek emlékezni fognak. A szálloda szándékahagyományteremtés egy rituáléval, amely elválasztja a nap aktívan töltött részét a pihenésóráitól.

A pezsgőzés is szertartás. Az Esti pezsgésben a hotel partnere a Premium Taittingerchampagne forgalmazója, a Bor és Más, akik esténként háromféle pezsgőt kóstoltatnak a The Living Roomban: Taittinger Brut Reserve-t, Taittinger Prestige Rose-t és a limitált kiadásúTaittinger Les Folies de la Marquetterie-t.

Az első üveg pezsgőt a The Living Room bájos alkalmazottai nyitják ki a virtuóz sabragetechnikával és osztják meg az ott tartózkodó vendégekkel.

A szablyás pezsgőnyitás az 1800-as évek elején, a napóleoni háborúk idejében, főként a francia könnyűlovasság körében alakult ki. A sabrage a pezsgő kinyitásának erőt, méltóságotsugárzó módja. A legenda szerint a Veuve Clicquot brand névadó anyja, született Barbe-Nicole Ponsardin, férje hirtelen halálát követően maga vette át a családi pezsgőház vezetését. A pezsgősüveg lenyakazásával a fiatal özvegyet igyekeztek lenyűgözni Napóleon katonái, de ezzel a ceremóniával ünnepelték háborús győzelmeiket is.

„A győzelmet Champagne-nyal ünnepeljük, vereség esetén pedig azzal vigasztalódunk.”Napóleon

Az Esti pezsgés szertartásra február 4-től kezdődően minden este sor kerül a The Living Roomban, „Budapest nappalijában”.

Egy másik francia klasszikust idézve, a hotel reményei szerintahogy a róka mondja A kishercegben -, a vendégek is díszbe öltöztetik szívüket és várják az elmaradhatatlan estköszöntőszertartást.

Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jösszmondta a róka. – Ha például délutánnégykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annálboldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hányórára öltöztessem díszbe a szívemetSzükség van bizonyos szertartásokra is.” Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg

Írjon véleményt