„Ezt Cipollini is kóstolni fogja”

Zalakaros kulináris küldetésének egyik zászlóshajója a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is.

Idén ismét kategóriát alkot a fürdőváros, a Zalakaros Go Bike tematikát tovább gördítve keresik az ország első bikefood ételét, de Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják a 360 fokosegészségtudatosság jegyében.

Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hiszen nemrégiben debütált a bombahír, hogy az idei MAPEI Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét.

A versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételüksaját fotóval illusztrált receptjét a kategória megjelölésével. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood” zsűri fog dönteni.

Mitől klasszik?

Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.

Mitől bikefood?

A bikefood, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.

Fontos: mindkét kategóriába nevezhetnek magánszemélyek, bisztrók és éttermek is!

Nevezés: e-mailen a marketing@zalakaros.hu – n, vagy postán: Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft., 8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10. Fontos, hogy csak saját ételfotókkal lehet nevezni!

Nyeremények:

Zalakaros kedvenc tésztaétele receptje díj: 100.000 Ft készpénz

Magyarország első bikefood étele receptje díj: egy különleges hangulatú, Kellys Royal Dutch holland stílusú aluvázas bringa, kosárral és három sebességes agyváltóval felszerelve.

Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából.

A receptbeküldők között továbbá kisorsolunk egy 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, egy 4 csillagos zalakarosi szálloda jóvoltából.

Recept beküldési határidő: 2019. Május 31.

Eredményhirdetés: mindkét kategória győztese a Mapei Tour de Zalakaros 0. napján szervezett díjátadón kerül kihirdetésre, 06.21.-én.

További információk, részletek: www.zalakaros.hu/bikefood

Írjon véleményt